De aller beste bilmerkene

Helt til topps i stor forbrukerundersøkelse.

Japanske biler er kjent for å holde generelt høy kvalitet - det får vi igjen bekreftet når amerikanske Consumer Reports legger fram sin årlige undersøkelse som går på pålitelighet.

Dette er en av verdens største kvalitetsundersøkelser. 1,1 millioner biler er representert, de fordeler seg på hele 248 modeller. Her har eierne rapportert inn feil innenfor 17 forskjellige kategorier - i løpet av de siste 12 månedene. Dette er altså en svært konkret og håndfast undersøkelse, som bygger på eiernes erfaringer.

Toyota og Lexus til topps

Toyota går helt til topps i årets Consumer Reports-undersøkelse.
Toyota går helt til topps i årets Consumer Reports-undersøkelse.

Resultatet har nok blitt møtt med stor glede på en rekke japanske styrerom. For når all statistikken er talt opp og bearbeidet, viser det seg at det er dobbelt japansk i toppen.

Dessuten er seks av de ti beste merkene i undersøkelsen fra Japan eller Sør-Korea. Det er en skikkelig fjær i hatten, og naturligvis også noe vinnermerkene kommer til å bruke for alt det er verdt framover.

Helt til topps går Toyota med 80 poeng, tett fulgt av konsernbroder Lexus med 77 poeng. Disse to bilmerkene er vi vant til å finne helt i toppen på slike undersøkelser, så det er vel mer en bekreftelse at de fortsatt leverer som forventet, snarere enn en overraskelse.

De to har forresten byttet plassering side forrige undersøkelse. Det er bare å gratulerer dette tospannet nok en gang!

En stor bilsuksess har blitt helt ny

Audi og BMW er med

Audi er beste europeiske bilmerke på fjerdeplass, samme plassering som i fjor.
Audi er beste europeiske bilmerke på fjerdeplass, samme plassering som i fjor.

Kia er definitivt et merke som også de siste årene har gjort seg bemerket i slike undersøkelser. I år klatrer de to plasser, passerer Audi på fjerdeplass og tar tredjeplassen med ganske god margin.

BMW klatrer også. Opp fire plasser i år og inn på femte, dog med ett lite stykke igjen til Audi. 68 kontra 62 poeng.

Subaru er også kjent for å lage gode biler. De tar et kraftig hopp oppover – hele fem plasser, og ender på sjetteplass i årets Comsumer Reports-statistikk med 60 poeng.

På de to neste plassene finner vi japanske Infinti, med samme poengsum som Subaru, foran første amerikanske bil på listen, nemlig Buick som er hårfint etter med 59 poeng.

Honda som er store og selger mye bil i USA, tar niendeplassen. Den siste plassen på denne topp 10-lista går til Hyundai, som ramler tre plasser på årets liste.

Fortell oss hva du mener om din egen bil her:

Her er topp 10-listen

Tallene er hentet fra Consumer Reports siste undersøkelse.
Tallene er hentet fra Consumer Reports siste undersøkelse.

– Det å ha fornøyde kunder er ofte synonymt med lojale kunder. Dette er noe bilbransjen har jobbet både mye og hardt med i årevis, men fortsatt et det relativt store forskjeller på de beste og dårligste her.

– Ønsker man et enkelt og forutsigart bilhold og ikke bruke mye tid fra og tilbake til verksted og frustrasjonene det medfører, kan det vær smart å se litt på denne topp 10-lista. Disse bilene bør kunne gir deg et enkelt bilhold, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

Topp 10: Her er bilene som snart blir dyrere

Video: De skal filme bilen din mens den er på verksted.