Avslører kaoset i kulissene bak Brækhus – måtte ringe selv for å tigge ny bokser

– De skal få se at de ikke må undervurdere folk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hele dokumentaren om Kevin Melhus på Sumo!

Boksefesten «This is my house» på TV 2 Sumo og Sportskanalen 21. oktober - mer info her.

Det oppsto ondt blod mellom Melhus og hans tidligere promotor da den norske bokseren benyttet stevnet i Bergen i sommer til å annonsere at han starter for seg selv.

Etter bare to kamper som proff, valgte Melhus å bryte med First Lady Promotion og deleier Cecilia Brækhus - og heller starte sitt eget promoteringsselskap.

Allerede ved første stevne kolliderer interessene når Brækhus selv skal bokse mot svenske Mikaela Laurén i Sandfjord samme kveld.

GIKK LEI: Kevin Melhus (bak) brøt ut og satser for seg selv etter at det skar seg med Cecilie Brækhus og First Lady Promotions.
GIKK LEI: Kevin Melhus (bak) brøt ut og satser for seg selv etter at det skar seg med Cecilie Brækhus og First Lady Promotions.

I en fersk dokumentar før morgendagens kamp, avslører Kevin Melhus mer om dramaet som lå bak separasjonen fra den norske boksedronningen i juni.

Dokumentaren viser hvordan Melhus, som på det tidspunktet var oppvarmer for hovedattraksjonen senere samme kveld, selv måtte ringe rundt for å skaffe seg en ny motstander da britiske Josh Burke måtte trekke seg med skade kun seks dager før kampstart.

– Ting begynte å skjære seg. Jeg ble ikke tatt på alvor. De sa «sorry», vi har prøvd så godt vi kan å finne en ny motstander, men vi klarer det ikke. Da blir det ikke noen kamp på deg. Da sto jeg der med to tomme hender og ingen kamp, sier Melhus i dokumentaren.

Han måtte selv ringe rundt og skaffet seg til slutt en svak motstander i svenske Tobias Alexandersson (39) som Melhus enkelt beseiret på knockout.

Vrakingen ble starten på reisen som nå blir eget stevne i Skien lørdag.

– Når ting ikke blir gjort profesjonelt, er det bedre å ta et skritt til siden og vente på neste tog. Det var noen som ikke ble happy for det. Da fikk de en reell konkurrent, sier Melhus før morgendagens tredje proffkamp.

– De ( First Lady Promotion) har undervurdert meg hele veien og kommer helt sikkert til å gjøre videre. Men de kommer til å se at de ikke bør undervurdere folk, sier Melhus selvsikkert dagen før dagen.

Han har store planer for hvordan Melhus Promotions skal løfte boksing i Norge.

– Vi skal gjøre det til en folkefest. Vi skal ta boksingen tilbake til arbeiderklassen. Det er mange i samfunnet som er ekskludert nå. Det ødelegger for sporten, sier Melhus.

Boksefesten «This is my house» på TV 2 Sumo og Sportskanalen 21. oktober - mer info her.