KAN RYKKE OPP LØRDAG: Lyn.
KAN RYKKE OPP LØRDAG: Lyn. Foto: Aas, Erlend

Bekreftet: Poengtrekk for Lyn

Oslo-klubben har fortsatt opprykksskjebnen i egne hender.

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har gitt Lyn et trekk på ett poeng og en bot på 10.000 kroner for å ha benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget til en kamp i september.

Dermed ender dommen på det som var innstillingen fra påtalenemnden i NFF. Det bekrefter forbundet sent torsdag kveld.

Det er svært godt nytt for Lyn, for tabellsituasjonen i tredjedivisjon er nemlig meget jevn. Øverst troner Lyn med 62 poeng, foran Stabæk 2 på 60 poeng. Det gjenstår kun én kamp til helgen, som derfor blir avgjørende.

– Det er alltid kjedelig å bli trukket for poeng, samtidig vet vi at vi har gjort en feil. På en måte blir jeg veldig letta, men det er jo også veldig kjedelig. Det gir oss i hvert fall en sjanse til å avgjøre det selv på fotballbanen, sa sportslig leder i Lyn, Rolf-Magne Walstad, til TV 2 tidligere denne uken.

Dersom Lyn hadde blitt trukket flere poeng, kunne det ha kostet dem opprykket til andredivisjon. Nå vil lørdagens kamp mellom Lyn og Korsvoll være avgjørende. Seier gir opprykk.

Et opprykk til andredivisjon vil være en sårt tiltrengt opptur for Lyn. Klubben gikk i 2010 konkurs og måtte spille i fjerdedivisjon i 2011. Siden den gang har klubben kjempet en lang kamp for å komme seg tilbake på øverste nivå i norsk fotball.

– Vi skal være en del av de to øverste divisjonene innen 2020 eller 2021. Det er nok mer en drømmesituasjon enn en målsetting, men det er det målet som har drevet alle oss som jobber her, forteller den sportslige lederen.