Mikael Cederbratt (innfelt) fra det svenske partiet Moderaterna foreslår å sette inn det svenske forsvaret mot kriminelle gjenger. Bildet er hentet fra februar, da en rekke biler ble påtent under opptøyer i Rinkeby.
Mikael Cederbratt (innfelt) fra det svenske partiet Moderaterna foreslår å sette inn det svenske forsvaret mot kriminelle gjenger. Bildet er hentet fra februar, da en rekke biler ble påtent under opptøyer i Rinkeby. Foto: / AFP PHOTO / TT News Agency / Christine Olsson

Foreslår å sette inn militæret i svenske forsteder

Vil bruke militære styrker for å få bukt med kriminelle gjenger i forstedene.

De såkalte «svenske tilstandene», som det heter i Norge, har gjort at 20 politikere fra det svenske partiet Moderaterna nå foreslår å sette inn militære styrker i flere forsteder i Sverige, melder StockholmDirekt.

Situasjonen i disse stedene har forverret seg. Gjengene har tatt over og politiet har blitt tvunget til å trekke seg tilbake. Svensk lov gjelder ikke lenger her, sier riksdagspolitiker Mikael Cederbratt fra Moderaterna til avisen.

19 andre riksdagspolitikere fra partiet har skrevet under på forslaget, som skal gjelde for områder som Rinkeby, Tensta, Husby og Hallunda/Norsborg.

«Gjengene er som kreftsvulster»

Cederbratt skrev også et innlegg på sin egen blogg i sommer, der det står at:

«Det er absolutt nødvendig å gjøre noe, for disse gjengene er som kreftsvulster i vårt land og det haster. Min absolutte oppfatning er at vi, Sveriges nasjon, skal erklære krig mot de kriminelle gjengene».

– Det er de hederlige menneskene i området som blir skadet. Vi må gå inn for å støtte dem, sier Cederbratt.

Overfor det svenske nyhetsbyrået TT poengterer Moderaternas pressekontor at partiet ikke stiller seg bak forslaget.

– Dette er ikke et forslag som presenteres av oss som parti, eller en beslutning som ble fattet på vårt partimøte i helgen som var. Det dreier seg om et enkelt forslag som partiet ikke står bak, sier pressesekretær Charlie Forsberg i Moderaterna til Expressen.

– Dumdristig innvandringspolitikk vil bli et problem for Norge

Innvandringspolitisk talsmann for Frp, Jon Engen-Helgheim, ser alvorlig på utspillet fra Cederbratt.

– Dette tyder på at problemene i Sverige er langt mer alvorlige enn de fleste i Norge vet, og de fleste i Sverige vil innrømme, sier Engen-Helgheim til TV 2.

Han mener at det må drastiske tiltak til for å stoppe utviklingen i vårt naboland.

– Det er bra noen stemmer begynner å våkne. Dersom ikke Sverige gjør drastiske grep vil det svenske samfunnet gradvis bryte sammen. Sveriges dumdristige innvandringspolitikk vil bli et alvorlig problem også for Norge, derfor bør det øves politisk press mot svenske myndigheter for å få de til å ta ansvar, sier Engen-Helgheim.