Melke-og glutenfri middelhavsgryte

Wenche har vært sydover og hentet inspirasjon til en middelhavsgryte med sesongens råvarer.

Denne middelshavspannen med fisk er fri for både melk og gluten. Den serveres med gremulata og brød.

Til 4 personer

Ingredienser

Ca 600 g hvit fiskefilet uten skinn. Det kan være bentorsk, hyse, lysning, hvitting, steinbit, breiflabb. Velg det du har tilgang på og liker.

1 nett blåskjell eller ca 200 g ferske reker (kan sløyfes)

3 ss olivenolje

2-4 fedd hvitløk (velg selv hvor mye du vil ha i)

1 finhakket løk 1-2 ts finhakket rød chili (uten frø)

Skall av 1 appelsin

1 kanelstang

2 ½ dl hvitvin eller syrlig eplemost. Man kan også tilsette noen dråper sitron

1 boks hermetiske tomater

Fremgangsmåte

Del fisk i porsjonsbiter. Surr finhakket løk og hvitløk i olje på middels varme i noen minutter. Den er ferdig når løken er blank - ikke brun. Tilsett kanelstang og chili. La surre i 2-3 min før appelsinskallstrimler, vin (eller eplemost) og hermetiske tomater tilsettes. Kok opp og la trekke uten lokk i 15-20 min. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og eventuelt litt sukker.

Legg i fiskebitene. La det trekke i 8-10 min til fisken er gjennomkokt, men ikke tørr.

TIPS: Surr finhakket løk i olje og tilsett lukkede, hele blåskjell. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg. Tilsett de dampede blåskjellene eller reker rett før servering.

Serveres med oliven og hjemmelaget gremulata.

Gremulata:

1 sitron (gjerne økologisk)

1 stor potte kruspersille

2-3 fedd hvitløk

1/2 dl olivenolje

Finhakk persille og hvitløk. Tilsett olje og salt. Ved servering, fordel granulata over retten.