KONKURRENTER: Nemanja Matic og Steven Gerrard spilte mot hverandre da Matic var i Chelsea.
KONKURRENTER: Nemanja Matic og Steven Gerrard spilte mot hverandre da Matic var i Chelsea. Foto: Kirsty Wigglesworth

Gerrard om United-kjøp: – Han var den jeg håpet at de ikke skulle hente

Steven Gerrard er full av lovord om Manchester Uniteds Nemanja Matic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange var forundret da Chelsea solgte Nemanja Matic til en av sine argeste ligarivaler i sommer.

Serberen har som ventet blitt en svært sentral brikke på Uniteds midtbane, og mange mener at han var puslebiten som José Mourinho manglet for å gjøre laget komplett.

Liverpool-legenden Steven Gerrard har lagt fotballskoene på hyllen, men det er ikke lenge siden han selv møtte den høyreiste serbiske landslagsspilleren.

Før onsdagens oppgjør mellom Benfica og Manchester United, var Gerrard full av lovord om sin tidligere midtbanekonkurrent.

– Han er en av de tøffeste motstanderne jeg har møtt. Han er veldig løpssterk, han er god i luften, og får alltid en tå på ballen. Han kan matche dine løp, sier Gerrard og fortsetter:

– Han er veldig aggressiv både med og uten ball. Han kan sprinte forbi deg med ballen og ta deg igjen hvis du en sjelden gang klarer å gå forbi ham.

Gerrard avslører at han ble svært overrasket over at Chelsea i sommer lot Matic gå til rivalen for rundt 400 millioner kroner.

– Jeg kunne ikke tro det. Jeg tror at ut av alle spillerne Manchester United har signert de siste årene, er han den som jeg, som Liverpool-supporter, tenkte «å, nei, jeg håper ikke det,» og så skjedde det.