AMBULANSER: Rekken med ambulanser utenfor Sletten senter var lang mandag. Foto: tips@tv2.no
AMBULANSER: Rekken med ambulanser utenfor Sletten senter var lang mandag. Foto: tips@tv2.no

19 sendt til sykehus med hoste og kløe i halsen:

Anonymt vitne med opplysninger om hva som skjedde på Sletten senter

Politiet leter nå etter et vitne og en gjerningsmann etter at 19 mennesker ble innlagt på Haukeland sykehus mandag som følge av svie i øynene og kløe i halsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gassmysteriet på Sletten senter kan nå nærme seg en løsning.

I alt 19 person ble fraktet til Haukeland universitetssykehus mandag kveld, etter at en rekke kunder og ansatte plutselig opplevde sterk svie i øyne og kløe i halsen

Et vitne har tatt kontakt med Sletten senter og fortalt at han vet hva som skjedde mandag ettermiddag.

Gassgranat

– Ifølge dette vitnet skal en slags gassgranat gått av ved et uhell. Vedkommende tok selv kontakt med ansatte i en butikk og fortalte om hendelsen, forteller Frode Karlsen, etterforskningsleder ved Vest politidistrikt til TV 2.

Identiteten til vitnet, som skal være en ung mann, er foreløpig ukjent for politiet. Men etter det TV 2 erfarer, skal vektere ved senteret kjenne til personen.

– Ta kontakt

– Vi ønsker at dette vitnet tar kontakt med politiet. Vi ønsker også at personen som skal ha hatt denne «gassgranaten» i lommen også kontakter oss, sier Karlsen.

Karlsen sier at hendelsen kan være uløst av alt fra en pepperspray til andre og ulike selvforsvarsgjenstander.

Også CS-gass kan ifølge politiet være en utløsende faktor. Symptomene en får etter å ha vært i kontakt med gassen, ligner det som ble beskrevet mandag kveld.

Teori: – Ikke ondsinnet

Pepperspray omfattes av våpenloven og det er ulovlig for privatpersoner å eie peppersprayvåpen eller beholdere med pepperspray uten tillatelse fra politiet. Symptomene en kan oppleve etter å ha blitt sprayet, kan ligne på det som kunder og ansatte opplevde.

Politiet sitter med videoopptak fra senteret, og vil med stor sikkerhet uansett finne frem til personer som kan ha tilknytning til hendelsen.

Politiets teori nå er at dette ikke handlet om et ondsinnet angrep eller noe som hadde til hensikt å skade mennesker som oppholdt seg på senteret.