Her kommer de aller første eksemplarene av nye Ford EcoSport, nå bygges den i Romania.
Her kommer de aller første eksemplarene av nye Ford EcoSport, nå bygges den i Romania.

Her kommer en av Norges billigste med 4x4

Produksjonen er akkurat i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klassen for små SUV-er, eller crossovere som de også kalles, er den som øker mest i Europa.

Stadig flere merker kommer med modeller her, samtidig som salget øker kraftig.

Nå melder Ford seg på med en kraftig oppgradert utgave av sin EcoSport. Produksjonen er akkurat i gang, samtidig som EcoSport har fått en viktig nyhet for det norske markedet: Nå kommer den nemlig også med 4x4.

Leveres til 56 markeder

Mens den forrige Ford EcoSport ble importert til Europa fra Fords fabrikk i Chennai i India, har økt etterspørsel gjort at Ford nå har valgt å produsere nye EcoSport i Romania.

President Klaus Iohannis og statsminister Mihai Tudose i Romania, overvar sammen med nesten 4.000 Ford-ansatte øyeblikket da første Ford EcoSport forlot samlebåndet.

Ford har investert mer enn 1,9 milliarder kroner i fabrikken i Craiova og skapt nesten 1.700 nye jobber. Modellen som bygges her skal leveres til i alt 56 markeder på fire kontinenter.

Ford EcoSport hører størrelsesmessig til i småbilklassen, den er såvidt over fire meter lang.
Ford EcoSport hører størrelsesmessig til i småbilklassen, den er såvidt over fire meter lang.

Visste du at også dette merket bygges i Romania?

Firehjulstrekk

Det totale salget av SUV-er i Fords 20 største markeder i Europa økte med hele 27 prosent i fjor. Mer enn hver fjerde registrerte nybil var en SUV.

I tillegg til endret design og nytt interiør kommer nye Ford EcoSport for første gang med 4x4 i kombinasjon med en ny 1.5-liters dieselmotor. Denne leverer 125 hestekrefter, har et dreiemoment på 300 Nm og et CO2-utslipp på 119 g/km.

I tillegg vil EcoSport være tilgjengelig med den prisbelønte 1-liters Ecoboost bensinmotoren med 140 eller 125 hestekrefter og forhjulstrekk, samt en 100 HK 1.5-liters TDCI-dieselmotor med forhjulstrekk.

Designet har fått en oppgradering, fortsatt ser den veldig smal og høy ut bakfra.
Designet har fått en oppgradering, fortsatt ser den veldig smal og høy ut bakfra.

Dette er Norges billigste med 4x4

Sporty versjon

Det er også første gang Ford EcoSport er tilgjengelig som en sporty ST-Line-modell, med tak og dørstolper i kontrastfarge som standard. Her får du også styling-elementer som sideskjørt, svarte takrails, 17-tommers aluminiumsfelger og en rekke andre unike detaljer, både innvendig og utvendig.

EcoSport ST-Line har også et mer sportslig kjøreoppsett, og leveres med teknologier som det avanserte infotainment-systemet SYNC3, cruisekontroll, justerbar hastighetsbegrenser og navigasjon.

Nytt interiør var temmelig påkrevet, utgående modell bar preg av både alder og spareløsninger.S
Nytt interiør var temmelig påkrevet, utgående modell bar preg av både alder og spareløsninger.S

Kommer i januar

Interiøret beskrives som mer moderne og brukervennlig. med 8 tommers berøringsskjerm, oppvarmet ratt og en rekke smarte oppbevaringsløsninger. Du kan også justere gulvet i det 334 liter store bagasjerommet.

Nye Ford EcoSport kommer til Norge i løpet av januar 2018. I dag er startprisen på bilen 236.000 kroner, da med 1-liters bensinmotor på 125 hestekrefter. 1,5-liters diesel på 95 hestekrefter, starter på 259.000 kroner.

Hva den nye utgaven med dieselmotor og 4x4 vil koste er ikke klart. Men det vil overraske oss om ikke dette blir en av Norges billigste nybiler med firehjulstrekk.

Dette er det ingen andre i klassen som klarer

Ny og tøff konkurrent fra VW – se mer i videoen under: