HELT I VERDENSTOPPEN: Kevin de Bruyne har vært lysende for Manchester City i det siste.
HELT I VERDENSTOPPEN: Kevin de Bruyne har vært lysende for Manchester City i det siste. Foto: Carl Recine

TV 2s PREMIER LEAGUE-pODKAST

Hvor på listen over verdens beste er Kevin de Bruyne?

Manchester Citys brennhete belgier imponerer panelet i PL-podkasten, men er han god nok til å kjempe om tittelen som klodens beste fotballspiller?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du finner Premier League-podkasten på iTunes og Spotify - eller søk opp
«TV 2 - Premier League-podkast».
Klikk her for å lytte i Soundcloud.

Det er liten tvil om at Kevin de Bruyne for tiden spiller fotball på et nivå som er minst ett hakk over de aller fleste andre i verden. Spesielt eksemplifisert i Manchester Citys 7-2-utspilling av Stoke. Det får både den ene og andre eksperten til å utrope ham til Premier Leagues bestemann. Men hvor på listen ligger han dersom vi tar med noen rimelig gode ballsparkere i La Liga, Ligue 1, Bundesliga og så videre?

– Akkurat nå finner du ikke ti spillere i verden som er bedre, sier Simen Stamsø-Møller i den ferskeste utgaven av Premier League-podkasten.

– Du har jo Messi og Cristiano Ronaldo. Jeg synes også at Isco er bedre, og om man tar rollene i betraktning er jeg veldig svak for Sergio Ramos. Men bak der er det veldig jevnt - og han er i superform, mener Stamsø-Møller, som videre argumenterer for at styrken til 26-åringen er at han har et enormt register av egenskaper å spille på, og således er en ganske komplett midtbanespiller.

– Stabiliteten er nok det han har mest å gå på. Jeg ville nok også kanskje rangert Robert Lewandowski foran, men det kommer an på personlige preferanser, mener tidligere landslagkeeper Thomas Myhre, som også er gjest.

Uansett vil nok de beste Manchester City-fans si seg ganske fornøyd med at de i det hele tatt har en spiller som blandes inn i slike diskusjoner. Om du ønsker å høre mer om de Bruyne kan du finne det cirka 24 minutter ut i PL-podkasten. I tillegg får du også en grundig gjennomgang det som preger nyhetsbildet denne uken - inkludert Arsenals manglende «cojones», som Watfords Troy Deeney så billedlig beskrev det.

Podkasten kan du høre ved å aktivere sendingen nedenfor.

Har du innspill til hva vi bør prate om? Gjester som bør få taletid? Bruk #2PLpod på Twitter, eller send mail til gbd@tv2.no