Spurs-talentet hylles etter Real Madrid-kampen: – Kan bli en superspiller

Bare ni dager etter landslagsdebuten fortsatte oppturen for Harry Winks.

Med både Victor Wanyama og Moussa Dembélé ute, fikk Harry Winks starte da Tottenham spilte 1-1 mot Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Se høydepunktene fra Real Madrid – Tottenham i vinduet øverst!

Chelseas tidligere midtbanestrateg, Frank Lampard, var svært imponert over 21-åringens prestasjoner.

– Defensivt spilte han veldig bra, og det er strålende nyheter for oss: En engelsk midtbanespiller som ønsker ballen uansett hvor han er på banen, sa Lampard på BT Sport etter gårsdagens kamp i Madrid.

– Han er aldri redd for å vise seg eller å ta ballen og spille fremover. Det er flott å se, la Lampard til.

– Viste hvor god han er

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller lot seg også imponere av det Winks gjorde i Madrid.

– Når Winks klarer seg så fint i en slik kamp, er det to streker under svaret på ham. Kampen var et manifest på at han er verdig å spille for et – hvert fall – topplag i England, mener Stamsø Møller.

Fotballeksperten understreker at Wanyama og Dembélé er Mauricio Pochettinos beste duo så lenge han velger å spille med to sentralt, men mener Winks gir de liljehvite bredden de trenger.

– Winks er ikke like god som Dembélé, men han har en del av de samme kvalitetene. Han er ballsikker, kan frakte ballen fremover og er veldig treffsikker i pasningsspillet. Han er en type man trenger dersom man skal spille som Tottenham, forklarer han.

Landslagsuttak

Flere stusset nok litt da Winks, som da bare hadde startet fire Premier League-kamper tidligere, ble tatt ut til Englands landskamper mot Litauen og Slovenia.

– Hvis han ikke er god nok for det engelske landslaget, skjønner jeg ikke hva god nok betyr. Når du ser på kvaliteten på midtbanen til England, er det ikke tvil om at han hører hjemme der. Med Henderson og Dier sentralt har de to litt «gråsteinspillere», sier Stamsø Møller.

– Winks har litt av de greiene Wilshere hadde. Det er all grunn til å tro at han tar bedre vare på talentet, legger han til.

Dersom Winks, som er født like nord for London, får den spilletiden han trenger, tror Stamsø Møller han har en lysende fremtid.

– Han kan bli en dominerende spiller i Premier League om to-tre år. Gjerne før og. Blir han litt og litt bedre på alle de tingene han er god på, kan han bli en superspiller.

Fortjener all mulig skryt

The Times-redaktør Matt Dickinson overvar kampen på Santiago Bernabeu. Han skryter også uhemmet av Tottenhams nye gullfugl.

– Hugo Lloris får åpenbart bestemannsprisene etter alle redningene, men Harry Winks spilte en stor rolle i resultatet Tottenham fikk med seg. Alt handlet om Harry Kane før kampen, men Winks var den mest sentrale spilleren i Tottenhams motorrom på midtbanen. Som alltid var han ryddig i pasningsspillet, og spilte med stoisk ro, skryter Dickinson.

– Med den svakheten England har på midtbanen, er Winks en spiller som ikke trenger å gjøre mye mer før han nærmer seg startoppstillingen. Han har allerede en fot på flyet til Russland, mener han.

Lille Iniesta

Ifølge Telegraph skal Mauricio Pochettino ha gitt Winks kallenavnet «Little Iniesta». Selv er den tekniske midtbanespilleren glad for at han har fått muligheten til å vise seg frem.

– Når du er en akademispiller her, er det slikt du håper på. I England er det tøft for unge spillere å få sjansen, fastslo Winks i et intervju med Telegraph like før sesongstart.

– Manageren har vist siden han kom hit at han gir deg sjansen dersom du jobber hardt og har riktig innstilling, la han til.

Søndag kan Winks få en ny mulighet til å starte en storkamp når Tottenham tar imot Liverpool på Wembley. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo klokken 17.00.