Dette er etter alt å dømme forsiden på intruksjonsboka til nye Jeep Wrangler, dermed får vi også se hvordan nykommeren ser ut. Bildene lekket først ut på en forumside for Wrangler-entusiaster.
Dette er etter alt å dømme forsiden på intruksjonsboka til nye Jeep Wrangler, dermed får vi også se hvordan nykommeren ser ut. Bildene lekket først ut på en forumside for Wrangler-entusiaster.

Avslørt: En av verdens tøffeste biler blir ny

Dette skulle vi egentlig ikke få se ennå.

Den har røtter helt tilbake til andre verdenskrig og er en av de mest ikoniske nybilene du kan kjøpe.

Jeep Wrangler er forlengst en legende. Her har Jeep vært gode til å ta vare på det originale særpreget, samtidig som bilen naturligvis har gjennomgått store forandringer siden starten.

Nå er det straks klart for en helt ny generasjon Wrangler. Det er ventet at den skal debutere på en bilutstilling i New York i desember, men designet har allerede lekket ut.

Tro mot tradisjonene

To bilder fra bilens instruksjonsbok har nemlig funnet veien ut på nettet, via en fanside for Wrangler.

Her får vi se bilen både utvendig og innvendig. Og de som fryktet at Jeep under nye italienske eiere (de er nå en del av Fiat Chrysler-konsernet) skulle finne på noe revolusjonerende nytt med Wranger, ja de kan puste lettet ut.

Nye Wrangler ser nemlig ut til å være svært tro mot tradisjonene. Dette designet roter man ikke til, selv om bilen blir ny.

Ny bil – men helt klart tidløst preg over interiøret.
Ny bil – men helt klart tidløst preg over interiøret.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk II: Med denne synes du!

Retro-faktor

Innvendig er det også mange elementer som viser at dette ikke bare er hvilken som helst nybil. Retro-faktoren er betydelig. Det gjelder også infotainmentskjermen på midten av dashbordet, den ser nesten ut som en gammel mini-TV!

Det er grunn til å vente offroadegenskaper helt i toppklasse. Her har Wrangler solide tradisjoner som skal videreføres. Samtidig får bilen mer elektronikk og flere sikkerhetssystemer. Nødbrems er på plass, også et system som skal assistere bremsene når det er vått i veibanen. Tilhengerassistent skal også være på plass, greit å vite for de som skal bruke bilen til å trekke tunge lass.

I starten ligger det an til to motoralternativer: En 2-liters, firesylindret og en 3,6-liters V6. Wrangler kommer med både tre og fem dører.

Jeep: Dette er bestefaren til de sporty SUV-ene

Spionbilder i USA

Tidligere i høst har vi forresten hatt spionbilder av nye Wrangler her på Broom. Mathias Wehler (16) var på ferie i USA, og der traff han på en godt kamuflert Wrangler.

Han fikk fram mobilen og klarte å få tatt flere bilder av bilen. Selv med folien på plass var det lett å se at Jeep ikke hadde planer om å avvike for mye fra det tradisjonelle designet.

Jeep Actioncamper: Med denne går ferien over stokk og stein

Når det skal kamufleres i USA, gjøres det skikkelig. Ikke 'bare' folie her, nei. Men det er fortsatt ganske tydelig hvilken modell dette er. Foto: Privat
Når det skal kamufleres i USA, gjøres det skikkelig. Ikke "bare" folie her, nei. Men det er fortsatt ganske tydelig hvilken modell dette er. Foto: Privat

Spennende nykommer: Dette har ikke Mercedes gjort før