Snø og lave temperaturer har også dette året ført til at bevegelsene i den delen av Mannen som kalles Veslemannen har gått ned.

Det skriver NRK onsdag morgen.

– Det er nok gjort nå, det er vinter, sier Blikra til statskanalen.

NVE holdt en pressekonferanse onsdag morgen der de opplyste om det siste.

– Vi har nedjustert farenivået ved Mannen til gult. Det er nå omtrent fem centimeter bevegelse i døgnet i øvre del, og kun noen millimeter i nedre del, sier Blikra.

Beskjeden fra geolog Blikra kommer etter en uke med rødt farenivå for ras, som betyr at NVE har ansett faren for ras for ekstremt høy.

Bevegelsene forventes å minke

At farenivået nå er gult betyr at faren for ras er moderat. Dette er det nest laveste farenivået på NVEs skala.

– Hastighetene i fjellpartiet har avtatt, og det er varslet kaldt vær fremover. Det er nå en tydelig trend med reduserte hastigheter, spesielt for den nedre delen. Med oppholdsvær og lave temperaturer den neste uka forventes bevegelsene å minke ytterligere, heter det i en pressemelding fra NVE onsdag morgen.

Her kan du lese hele dagsrapporten som ble publisert klokken 09.00 onsdag.

Beboere har vært evakuert to ganger de siste ukene, og togtrafikken langs Raumabanen har i lange perioder vært lammet.

Avsluttet vanningsprosjekt

Ordfører i Rauma Lars Olav Hustad har flere ganger uttalt at de mange evakueringene, fem til sammen de siste årene, har tatt på for lokalbefolkningen.

– Det er en psykisk påkjenning å måtte flytte hjemmefar igjen og igjen, sa Hustad til TV 2 tidligere denne uken.

NVE avsluttet sent tirsdag kveld vanningen av Veslemannen, et gedigent prosjekt med mål om å fremskynde et ras fra det ustabile fjellpartiet.

(At Mannen ennå ikke har rast, etter gjentatte varsler om stor fare, resulterte forøvrig i denne elleville parodien i TV 2-programmet Sølvrekka.)