Liverpool med rekordseier i Mesterligaen

Roberto Firmino og Mohamed Salah scoret to hver i Liverpools største borteseier i Mesterligaen.

Maribor-Liverpool 0-7

Se scoringene i sportsnyhetene øverst.

Mange var begynt å bli litt utålmodige med Liverpool etter to uavgjorte kamper så langt i comebacket i Mesterligaen.

Mot Maribor løsnet det for Jürgen Klopps scoringskåte gutter, som rett og slett kjørte over det slovenske laget. 7-0-seieren er dem største borteseier i Mesterligaen. Det var også Klopps største seier som Liverpool-manager.

– Attityden vår var enestående, vi var på fra første sekund. Vi scoret noen fantastiske mål og spilte fantastisk fotball. Det så ikke ut som Maribor var et godt lag, men det er vanskelig å spille mot oss. Jeg elsker det faktum at vi var konsentrerte også i andre omgang. Det var en veldig moden forestilling av oss, sier Klopp til BT Sport.

Det er faktisk den største borteseieren i ligaen av noe engelsk lag og likt med rekordseirene til Marseille over Zina i 2010 og Sjaktar mot BATE Borisov i 2014. Og mens vi er inne på rekorder, det er første gang et lag ledet av Klopp har scoret sju mål, melder Infostrada.

De ledet hele 4-0 til pause etter scoringer av Roberto Firmino og Philippe Coutinho, før Mohamed Salah tegnet seg på scoringslisten med to mål på rad.

Målfesten avtok naturlig nok litt etter hvilen, men i det 54. minuttet scoret Firmino sitt andre for kvelden til 5-0.

Nykommer Alex Oxlade-Chamberlain scoret det sjette i det 86. minuttet, mens Trent Alexander-Arnold fastsatte ydmykelsen til 7-0.

Dette var en kamp Liverpool strengt tatt måtte vinne for å ligge godt an til avansement i gruppe E. Den knusende seieren – kombinert med Sevillas tap for Spartak Moskva – gjør at de røde nå er gruppeleder på grunn av bedre målforskjell enn Spartak.

Glad Salah

Mohamed Salah var godt fornøyd etter kampen.

– Jeg synes det var en god kamp. Vi gjorde det bra, det var et viktig resultat for oss, og vi må fortsette å se fremover, sa egypteren til BT Sports.

Han synes Liverpool har hatt uflaks i de siste kampene.

– Nå må vi konsentrere oss om å forbedre resultatene i Premier League og fortsette fremgangen.