Manchester City fortsatte seiersmarsjen mot Napoli

Raheem Sterling og Gabriel Jesus senket Napoli.

Manchester City - Napoli 2-1

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Manchester City har spilt forrykende fotball i høst og topper Premier League. Tirsdag tok de sin tredje strake Mesterliga-seier denne sesongen mot sin Napoli.

– Det var en fantastisk kamp. Enestående. Begge lagene ønsket å presse høyt, og Napoli er et av de beste lagene jeg har møtt i min karriere. Er du ikke aggressiv uten ball, så har du ingen sjanse, sier Manchester CIty-manager Pep Guardiola til BT Sport.

I løpet av åpningskvarteret hadde Raheem Sterling og Gabriel Jesus ordnet en 2-0-ledelse, og Ederson sørget for at den holdt til pause da han reddet straffesparket fra Dries Martens.

City hadde imidlertid spill og sjanser nok til å lede med enda mer, men andre omgang ble mer som en transportetappe for engelskmennene. Et drøyt kvarter før slutt fikk imidlertid gjestene utligningen ved Amadou Diawara, men City vant til slutt 2-1 og topper nå gruppen tre poeng foran Sjakhtar Donetsk.

– Vi har satt oss selv i en god posisjon, men det er fortsatt mange kamper igjen. Dette var en god test for å se hvor vi står, sier Manchester City-stopper John Stones.

– De kom på mange løp bak oss. Vi visste at de spilte tålmodig fotball og var farlige i angrep, og vi visste at det kom til å bli tøft, men vi ønsket å spille vår fotball. Noen ganger var det fint å se på, men det irriterer meg at vi slapp inn et mål i en god lagprestasjon, fortsetter Stones.

Raheem Sterling sendte Manchester City i ledelsen i det niende spilleminutt. David Silva kom seg ned til dødlinjen og slo til Kyle Walker på ti meter. Høyrebackens avslutning ble blokkert, men returen havnet i beina på Sterling, som ordnet 1-0.

Et drøyt kvarter var spilt da mål nummer to kom. Kevin De Bruyne dro seg ned på høyrekanten og slo et innlegg langs bakken til Gabriel Jesus. Brasilianeren kunne enkelt styre inn 2-0 for City.

I det 38. spilleminutt fikk Napoli en gyllen mulighet til å komme tilbake i kampen da den spanske dommeren Antonio Mateu Lahoz dømte straffespark mot City og Walker etter at Raúl Albiol gikk i bakken innenfor 16-meteren. City-målvakt Ederson reddet imidlertid forsøket fra Napoli-angriper Dries Mertens.

Manchester City tok med seg 2-0-ledelsen til pause. Andre omgang på Etihad var ikke like forrykende, men et drøyt kvarter før full tid fikk gjestene fra Italia et nytt straffespark. Fernandinho felte Faouzi Ghoulam med et klønete straffespark. Amadou Diawara var sikkert og reduserte til 1-2.

Napoli klarte imidlertid ikke å komme med en skikkelig sluttspurt, og like etter italienernes redusering hadde Garbiel Jesus en scoring korrekt annullert for offside. Leroy Sané hadde også en stor mulighet alene med José Reina, men den tidligere Liverpool-keeperen reddet forsøket fra den tyske kantspilleren.