Lå livløs på isen etter brutal takling

En hel ishall holdt pusten etter at Emil Nyhus (20) ble stygt taklet av Daniel Rokseth. Unggutten slapp unna sammenstøtet med en kraftig hjernerystelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers - Lillehammer 1-5

Se sammendrag med alle scoringene nedenfor

Selv med rosa is til støtte for arbeidet mot brystkreft, ble det blytungt for Oilers hjemme mot Lillehammer og tap 1-5.

Det gjør at det tidligere så suverene laget er elleve poeng bak serieleder Asker. TV 2s kommentatorduo tror den dårlige formen nå vil få konsekvenser. Mer om det nederst i artikkelen.

Brutal takling

Frustrasjonen tok overhånd i sisteperioden for Oilers. Daniel Rokseth fikk matchstraff for en brutal takling på Lillehammers Emil Nyhus i starten av perioden. Se episoden øverst

Nyhus, som spilte for Oilers i fjor, ble liggende på isen, og en stille ishall fryktet det verste. 20-åringen måtte ut på båre, men heldigvis viste TV-bildene at han var ved bevissthet. Han skal være ute med det som antagelig er en kraftig hjernerystelse.

Daniel Rokseth (26) kan nok vente seg en reaksjon fra disiplinærutvalget i kjølvannet av kampen.

– Det er grisestygt. Han treffer midt i hodet. Det må bort fra ligaen vår, sa TV 2s ekspertkommentator Erik Follestad Johansen.

– Jeg tenker på Emil nå. Det så ikke bra ut. Han lå jo urørlig på isen. Det er tøft å se, sa Lillehammer-trener Mikael Kvarnström til TV 2 etter kampen.

Sent tirsdag kveld meldte lagleder for Lillehammer ishockeyklubb, Stein Alan Koppervik, at Nyhus ble godt ivaretatt.

– Emil er godt ivaretatt på sykehuset i Stavanger. De skal gjøre en ct og nakkerøntgen av Emil. Det er blitt stadfestet en kraftig hjernerystelse, og han blir på sykehuset i natt. Han har i tillegg måtte sy rundt nesa, og brukket en tann. Han var våken da han ble kjørt av gårde med ambulansen, sa Koppervik til Gudbrandsdølen Dagningen.

– Nyhus tilbrakte natten på sykehus i Stavanger og er nå på vei tilbake til Lillehammer. Han har det etter forholdene bra, men vil nok ikke spille igjen før om noen uker. Der må vi følge standardprosedyrene for kraftige hjernerystelser, bekrefter Lillehammer ishockeyklubb til TV 2 onsdag formiddag.

Oilers-kollaps

Oilers ledet 1-0 etter første periode etter en scoring av Markus Søberg, men midtperioden ble et mareritt.

Først snudde Stephan Vigier og Brett Cameron kampen, så gikk det virkelig ille.

Stjernespiller Josh Soares krysstaklet Lillehammers Jonas Medbye. Brendan Ellis ilte til for å forsvare Medbye.

Det hele endte med matchstraff for både Soares, som virket å si noe stygt til dommerne, og Ellis, noe TV 2s ekspertkommentator Erik Follestad Johansen ikke forstod mye av.

– Det er ikke ille nok til en matchstraff. Jeg har sett større slåsskamper der straffen har vært mye mildere. Det er jo nesten ikke slag, sa en forundret Follestad Johansen, som fikk støtte fra engasjerte hockeyfans på Twitter under emneknaggen #2hockey.

Få skjønte hvorfor begge spillerne måtte i garderoben.

Da de startet igjen, økte Lillehammer kjapt til 3-1 ved Vigier og gikk til pause med 4-1-ledelse etter at Cameron også scoret.

– Dette var en midtperiode vi aldri har sett maken til i DNB Arena. Det er et hjemmelag i fullstendig oppløsning. Det er flaut og nesten en parodi, sa en sjokkert kommentator Marius Skjelbæk om innsatsen til Oilers.

– Må få konsekvenser

Nick Dineen la på til 5-1 for Lillehammer. Stadig flere på tribunen valgte å gå hjem i protest.

– Dette må få konsekvenser for noen. Om det er for importspillere eller trener Pål Gulbrandsen, vet jeg ikke, men dette kan de ikke være bekjente av, sa Marius Skjelbæk.

– Ja, de har vært dårlige i hele sesongen. Noe må skje, samtykket Follestad Johansen, som kalte Oilers' innsats i kampen for pinlig.

Skal ta grep

I intervju med TV 2 etter kampen lovet både trener Pål Gulbrandsen og Oilers-sjef Pål Higson at det vil bli tatt grep for å bedre situasjonen. De ble mer uklare på spørsmål om hva som kom til å bli gjort.

Gulbrandsen ble spurt om han er rett mann til å lede laget videre.

– Jeg har en filosofi og en plan jeg står for. Jeg står med rak rygg for den jobben jeg gjør, men jeg må ha alle mann med i båten. Vi kan ikke være udisiplinerte og gjøre tullete ting. Vi forlanger hardt arbeid, sa Gulbrandsen.

Han likte ikke hvordan stjernespiller Josh Soares oppførte seg i situasjonen som førte til matchstraff og samtidig ødela mye for Oilers.

– Det er udisiplinert, det er ikke tvil om det. Han må ta ansvar for det han gjør der.