José Mourinho sier han ikke har planer om å forlate Manchester United med det første.
José Mourinho sier han ikke har planer om å forlate Manchester United med det første. Foto: Carl Recine

Mourinho forklarer hvorfor han ikke kommer til å avslutte karrieren i United

Det er rett og slett et umulig oppdrag, ifølge manageren.

Jose Mourinho fikk alarmklokkene til å ringe hos Manchester United-fansen da det i helgen dukket opp et intervju der han flørtet med PSG og slo fast at han ikke kom til å avslutte karrieren i klubben.

På pressekonferansen før mesterligamøtet med Benfica utdypet portugiseren uttalelsene.

– Det var ingen misforståelse, jeg sa at jeg ikke kom til å avslutte karrieren i Manchester United, sa Mouinho ifølge Daily Mail og fortsatte:

– Hvis jeg nå ville avslutte karrieren om fire eller fem år, ville ambisjonen min vært å avslutte i Manchester United. Men jeg vil være i fotballen i 15 år til, og det er umulig å være 17 år i samme jobb. Det er et umulig oppdrag, selv om du prøver. Wenger blir den siste, sa 54-åringen.

Dermed kan det fremdeles bli flere år i United enn de tre han foreløpig er under kontrakt for. Nå har han vært i klubben i halvannet år.

– Jeg har ikke skrevet ny kontrakt, men jeg tenker heller ikke på å forlate klubben. En dag skal jeg signere en femårskontrakt verdt en milliard pund i året, neste dag skal jeg til PSG. Ingenting skjer. Jeg signerer ikke en femårskontrakt, og jeg skal ikke til PSG.

Dette er PSG-uttalelsene som fikk fart på ryktemøllen:

– Min sønn, som bor i London, reiste nylig og så en PSG-kamp i Paris fremfor å reise til Manchester. Hvorfor Paris? For de har noe helt spesielt der. Magien, kvaliteten, ungdommeligheten…. Det er fantastisk, sa Mourinho i intervjuet med Telefoot.

Avviser kontraktsnakk

På spørsmål om han kunne tenke seg å forlenge sin nåværende kontrakt, sa Mourinho at det ikke er en aktuell problemstilling nå.

– Kontrakten går ut i mai/juni 2019. Vi er i oktober 2017. Jeg vet ikke hva jeg skal si, bedyrte Mourinho.

I kjølvannet av intervjuet dukket det opp en artikkel publisert på Manchester Uniteds offisielle supporterklubb i Skandinavia, der Mourinho-kjenner Duncan Castles hevder at United risikerer å miste portugiseren på grunn av misnøye med hvordan enkelte ting blir gjort i klubben og da spesielt direktør Ed Woodwards ledelse.