Dette er noen av knivene politiet har beslaglagt den siste tiden i hovedstaden.
Dette er noen av knivene politiet har beslaglagt den siste tiden i hovedstaden. Foto: Politiet

Slik vil politiet stoppe knivproblemene i Oslo

«Den siste tiden har det vært flere episoder hvor kniv, eller lignende har vært brukt og for å skade personer».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo hever bøtesatsene for bæring av kniv på offentlig sted, etter at det den siste tiden har vært flere episoder der mennesker har blitt skadet av personer med kniv. Minimumssatsen hvis man blir tatt med kniv på gaten økes nå fra 8000 kroner til 12.000 kroner, opplyser politiet i en pressemelding.

Maksimumsboten øker også til 20.000 kroner, dersom det foreligger momenter som gjør det mer alvorlig eller straffeskjerpende.

Politiet opplyser at slike momenter kan være « type kniv som besittes, om kniven bæres i konfliktsituasjoner, innen bestemte miljøer og på bestemte steder».

– Økte bøter er et tiltak for å bevisstgjøre og for å forebygge voldskriminalitet som lett kan oppstå når noen bærer kniv. Det er svært få som har nødvendig behov for å bære kniv på offentlig sted kveld og natt, sier leder for felles enhet for påtale i Oslo politidistrikt, Beate Brinch Sand.

Bøtesatsen i Oslo har i flere år vært 8000 kroner dersom man vedtar forelegget på stedet, eller 9500 kroner dersom saken ender i retten. Nå øker altså dette til minimum 12.000 kroner.