I TYKT OG TYNT: Willi Weber fulgte Michael Schumacher gjennom en 20 år lang karriere, men han blir nå nektet tilgang til huset vennen blir pleiet i 24 timer i døgnet.
I TYKT OG TYNT: Willi Weber fulgte Michael Schumacher gjennom en 20 år lang karriere, men han blir nå nektet tilgang til huset vennen blir pleiet i 24 timer i døgnet. Foto: Scanpix

Michael Schumachers tidligere venn: «Hvorfor forteller ingen sannheten?»

Kun den nærmeste familien vet hvordan det står til med Michael Schumacher etter ski-ulykken. Formel 1-stjernens tidligere venn og manager krever svar på hva som skjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I desember er det fire år siden Formel 1-stjernen Michael Schumacher (48) havnet i koma etter en alvorlig skiulykke i Alpene.

Siden ulykken, hvor Schumacher slo hodet kraftig i en stein, har han vært helt skjermet fra omverdenen.

Hans tidligere venn og manager Willi Weber (75) forstår ikke hva hemmelighetskremmeriet og tausheten fra familien kommer av.

– Jeg mener at det er svært uheldig at Michaels fans ikke får vite noe om hans tilstand. Hvorfor forteller ingen sannheten, spør han i et intervju som er gjengitt på flere tyske nettsteder, deriblant Blick og Tageszeitung.

Nektet adgang

Weber fulgte Schumacher gjennom en over 20 år lang karrière. Gjennom karrièren vant Schumacher vunnet hele syv VM, og totalt 91 løp.

KREVER SVAR: Willi Weber forstår ikke hvorfor Michael Schumachers familie holder kortene så tett til brystet.
KREVER SVAR: Willi Weber forstår ikke hvorfor Michael Schumachers familie holder kortene så tett til brystet. Foto: Scanpix

Nå har Weber ikke lenger kontakt med tyskerens familie.

I intervjuet sier han at han blir nektet tilgang til Schumacher-familiens hjem i Sveits, hvor Michael får behandling døgnet rundt.

– Det virker som om Schumachers familie er redd meg. Jeg sendte familien blomster og kort på bursdagen hans, men fikk ikke noe svar. Det gjør meg trist, uttalte Weber tidligere i år.

Familiens hus skal ha blitt bygget om til et topp moderne sykehus, og et team på rundt 15 personer er blitt ansatt for å passe på Schumacher.

Kun Schumachers nærmeste har fått lov til å besøke ham.

Gikk til sak mot blad

Det vakte stor oppmerksomhet da det tyske magasinet Bunte like før jul i 2015, hadde Schumacher på forsiden, med tittelen «Han kan gå igjen».

Bladet brukte en anonym kilde som sa at Schumacher kunne gå med hjelp av en terapeut, og at han kunne heve den ene armen.

Schumacher-familien gikk til søksmål mot Bunte, og hevdet at de publiserte løgner.

– Han kan ikke gå, uttalte Schumacher-familiens advokat Felix Damm i retten.

Magasinet ble sommeren 2015, sammen med to andre tyske blader, dømt av for å ha spredt falsk informasjon om Schumacher.

Under åpningen av et Schumacher-museum, holdt en annen Formel 1-stjernens tidligere managere, Sabine Kehm, en tale.

– Folk trenger en ventil for å feire Michaels suksesser. Noen ganger vet de ikke hvordan de skal vise glede i slike situasjoner – kan man le av en morsom episode under en av hans løp, når han er i en slik tilstand, sa hun.