Prins William og Kate til Norge

Kensington Palace bekrefter nå at hertugparet av Cambridge kommer på offisielt besøk til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kensington Palace melder i dag at prins William og hertuginne Kate kommer til Norge i 2018.

– Endelig kom bekreftelsen: William og Kate planlegger et offisielt besøk til Norge. Det har den siste tiden florert rykter om et forestående besøk i Norge og Sverige for det unge hertugparet – og nå bekrefter altså Kensington Palace dette, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

– Mens ryktene ville ha det til at besøket skulle finne sted allerede i november, blir det nå sagt «over nyttår». Trolig skyldes dette problemene hertuginne Kate har i forbindelse med sin nye graviditet, sier han videre.

Kate, som nå er gravid med parets tredje barn, har i alle svangerskapene slitt med sykelig morgenkvalme, også kalt hyperemesis gravidarium.

Tidligere i høst måtte hertuginnen stå over prins Georges (4) aller første skoledag. Hun har også avlyst flere arrangementer grunnet kvalmen.

I tillegg til George har de prinsesse Charlotte (2).

Hertugparet av Cambridge tok med seg barna da de var på besøk i både Polen og Tyskland, men det er fortsatt uvisst om de små vil dukke opp i Norge.

– Tidligere i år var hertugparet på en såkalt «sjarmoffensiv» i Polen og Tyskland i forbindelse med Brexit. Trolig er Norgesbesøket også kommet i stand for å styrke relasjonene mellom våre to land – og kanskje også å fremme bilaterale avtaler.

– Dette blir svært, og jeg gleder meg allerede, avslutter kongehuseksperten.