Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kensington Palace melder i dag at prins William og hertuginne Kate kommer til Norge i 2018.

– Endelig kom bekreftelsen: William og Kate planlegger et offisielt besøk til Norge. Det har den siste tiden florert rykter om et forestående besøk i Norge og Sverige for det unge hertugparet – og nå bekrefter altså Kensington Palace dette, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

– Mens ryktene ville ha det til at besøket skulle finne sted allerede i november, blir det nå sagt «over nyttår». Trolig skyldes dette problemene hertuginne Kate har i forbindelse med sin nye graviditet, sier han videre.

Kate, som nå er gravid med parets tredje barn, har i alle svangerskapene slitt med sykelig morgenkvalme, også kalt hyperemesis gravidarium.

Tidligere i høst måtte hertuginnen stå over prins Georges (4) aller første skoledag. Hun har også avlyst flere arrangementer grunnet kvalmen.

I tillegg til George har de prinsesse Charlotte (2).

Hertugparet av Cambridge tok med seg barna da de var på besøk i både Polen og Tyskland, men det er fortsatt uvisst om de små vil dukke opp i Norge.

– Tidligere i år var hertugparet på en såkalt «sjarmoffensiv» i Polen og Tyskland i forbindelse med Brexit. Trolig er Norgesbesøket også kommet i stand for å styrke relasjonene mellom våre to land – og kanskje også å fremme bilaterale avtaler.

– Dette blir svært, og jeg gleder meg allerede, avslutter kongehuseksperten.