SKADEUTSATT: Tiril Sjåstad Christiansen har vært svært uheldig med skader så langt i karrieren. Nå ryker starten på OL-sesongen.
SKADEUTSATT: Tiril Sjåstad Christiansen har vært svært uheldig med skader så langt i karrieren. Nå ryker starten på OL-sesongen. Foto: Pedersen, Terje

ol-håpet innrømmer:

– Jeg er redd for å skade meg

Tiril Sjåstad Christiansen tør ikke satse 110 prosent etter den vonde skadehistorikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går kunne Eurosport fortelle at Tiril Sjåstad Christiansen falt under trening i Saas-Fee i Sveits og mister åpningen av OL-sesongen.

Christiansen strakk et sideleddbånd og vil være borte fra konkurranse i fire til seks uker.

Sjåstad Christiansen har hatt mange skader tross sin unge alder. OL i Sotsji gikk fløyten etter at 22-åringen pådro seg en kneskade på trening noen dager før konkurransen.

Hele forrige sesong gikk også bort på grunn av skade.

– Det betyr så ekstremt mye om jeg hadde klart å komme meg gjennom denne sesongen. Det kjedeligste for oss er å miste sesongen på grunn av skade, i hvert fall i et så viktig år som OL-året. Drømmen min ble knust sist OL. Da skadet jeg meg to måneder før mesterskapet. Jeg hadde et håp om at jeg skulle rekke det, men det gikk ikke. Nå er det samme følelse. Jeg er redd for å skade seg, samtidig som man vil dra på og øve på nye ting, sier hun til TV 2.

– Hemmer det deg? Tør du å gå 110 prosent inn?

– Nei, jeg vet hvor lite som skal til for å skade seg, spesielt kneet mitt. Da satser man kanskje ikke like tøft i hver konkurranse. Man må prioritere litt. Vi reiser ekstremt mye og er på mange treningssamlinger. Det er fort gjort, så det gjelder å være litt smart, sier hun.

Det er fire plasser til OL for guttene. Seks gutter kjemper om de fire plassene. På jentesiden er konkurransen mindre.

– Vi er bare to jenter, så for oss er det ikke like tøff konkurranse om plassene. Hos gutta er det ikke plass til alle, sier hun.

Øystein Bråten er blant de største norske medaljehåpene i OL. I forrige sesong tok han X Games-gull i slopestyle både i Aspen og Hafjell.

– Jeg fikk fullklaff i Aspen og på hjemmebane. Det var ganske uvirkelig. Målet er å bli enda bedre enn i fjor. Jeg har veldig lyst på OL-gull. Jeg håper at formen er på topp da, sier han.