Firefighters work to extinguish flames from a forest fire in Cabanoes near Lousa, Portugal,  October 16, 2017.  REUTERS/Pedro Nunes
Firefighters work to extinguish flames from a forest fire in Cabanoes near Lousa, Portugal, October 16, 2017. REUTERS/Pedro Nunes Foto: Pedro Nunes

Minst 39 er omkommet i skogbranner i Portugal og Spania

36 personer er bekreftet omkommet i en rekke skogbranner som herjer i Portugal. I Spania har minst tre mistet livet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er fortsatt flere steder vi ikke har klart å nå, opplyser talsperson for sivilforsvaret i Portugal Patricia Gaspar. Hun opplyser at minst 63 personer er skadd, 16 av dem kritisk, og at dødstallet kan fortsette å stige.

Baby døde i brannen

En baby som kun var en måned gammel er blant de omkomne.

– De fleste ofrene døde i bilene sine, men vi har også funnet ofre i deres egne hjem, sier ordfører i byen Oliveira do Hospital, Jose Carlos Alexandrino.

Skogbrannene har siden søndag herjet i de sentrale og nordlige delene av Portugal. Søndag var det registrert rundt 520 skogbranner i landet.

I Spania er tre personer så langt bekreftet omkommet. Der er det meldt om minst 130 skogbranner, 17 av dem nær befolkede områder. Flere tusener er evakuert og skoler holder stengt.

– Galicia brenner ikke av seg selv. Galicia blir brent, sier Alberto Nunez Feijoo, leder for Galicias regionregjering.

Lokale myndigheter i Spania mener brannene er påsatt, mens i Portugal opplyser myndighetene at brannene har oppstått som følge av usedvanlige værforhold.

(©NTB)