Vidunderbarnet herjet: – Han blir dyrere og dyrere for hver kamp

Stabæk kjempet seg tilbake fra 0-2 mot Sarpsborg 08, men stortalentet Krepin Diatta (18) spilte en ny god kamp med to målgivende pasninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08 - Stabæk 2-2

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst

Sarpsborg ledet 2-0 etter bare tolv minutter, men en sen utligning av Stabæks Morten Skjønsberg sikret ett poeng til hver av lagene.

Uavgjort gjør at Sarpsborg 08 er på bronseplass med 43 poeng. De er dermed poenget bak Molde, mens fjerdeplasserte Brann har 40. De neste kampene venter Sogndal og Sandefjord for sarpingene.

Mot Stabæk vartet vidunderbarnet Krepin Diatta, som finsiktes av europeiske storklubber, opp med to målgivende pasninger og en rekke livsfarlige raid som skapte frykt i hjertet av Stabæks forsvar.

– Han blir dyrere og dyrere å kjøpe for hver kamp han spiller for Sarpsborg, slår TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen fast.

Fullt trøkk fra start

Stabæk stilte uten toppscorer Ohi Omoijuanfo, som er ute med skade. Gjestene fikk bakoversveis fra start.

Sarpsborg fikk en pangstart på kampen takket være tenåringsduoen Krepin Diatta (18) og Tobias Heintz (19). Før minuttet var spilt holdt vidunderbarnet Diatta et lite finteshow før han sendte ballen til Heintz, som scoret sikkert fra kort hold.

Heintz-scoringen utløste rene ketchup-effekten (ordspill tilsiktet, journ.anm.) for hjemmelaget. Etter tolv minutter var Diatta igjen sentral i Stabæks 16-meterfelt. Han fikk trillet ballen på tvers på rundt 15 meter midt foran mål. Da kom Kristoffer Zachariassen (23) løpende og plasserte ballen i mål med et velrettet skudd. Hans femte mål for sesongen.

Sarpsborg fortsatte å holde lekestue. Etter 23 minutter herjet Diatta igjen og fikk fyrt av et farlig skudd, selv om høyreback Ronald Hernández hang som et slips i kragen til 18-åringen og fikk gult kort etterpå for forsøk på sabotasje av spillet. Senegaleseren viste ved flere anledninger hvorfor han er på radaren til flere av Europas storklubber, som blant andre Manchester United.

Så sviktet det for hjemmelaget.

Slo tilbake

Moussa Njie noterte seg for sesongens første scoring. Tortol Lumanza spilte fri Franck Boli, som avanserte nedover kanten og skjøt fra skrå vinkel. Ballen ble avverget, men returen banket Njie i nettet til 1-2.

Etter 36 minutter fikk hjemmefansen hjertet i halsen igjen. Jeppe Moe la et nydelig innlegg til Boli på bakerste stolpe. Ivorianeren headet over keeper, men på streken dukket Joackim Jørgensen opp og hindret et nytt baklengsmål.

På overtid av omgangen var først Boli nok en gang nær en scoring, før Heintz, som leverte en strålende kamp, i den påfølgende kontringen skjøt i stolpen og avsluttet en festlig førsteomgang.

– Vi starter så dårlig at det er helt sykt. Heldigvis får vi et mål og kommer inn i kampen igjen, men en slik start er ikke akseptabel, sa Stabæks målscorer Moussa Njie til MAX i pausen.

Byttet Diatta-oppasser

Andreomgangen åpnet like friskt som den første, bare uten scoringene. Krepin Diatta fortsatte å herje med forsvaret til Stabæk, mens gjestene begjærlig grep de mulighetene til kontringer de fikk.

Etter 52 minutter fikk venezuelanske Ronald Hernández hvile. Han var antagelig svimmel etter etter å ha blitt snurret rundt med av Diatta hele kampen. Inn kom Ahmed El-Amrani.

Kampen fortsatte i et bra tempo, men til tross for gode sjanser uteble scoringene helt til det 87 minutt. Etter et hjørnespark kjempet Stabæk-midtstopper Morten Skjønsberg inn utligningen med sin første scoring i Eliteserien siden august 2008.

Uavgjort gjør at Stabæk ligger og dupper i middelhavet på tabellen med 34 poeng og en åttendeplass så langt.