De tre som ble funnet døde i Oslo forrige uke, var en mor og to voksne døtre

Politiet opplyser til TV 2 at de tre har ligget døde siden i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mor i 60-årene og to døtre i 20- og 30-årene ble torsdag i forrige uke funnet døde i en kommunal leilighet på Romsås i Oslo.

Politiet opplyser til TV 2 at de tre kvinnene har ligget døde i leiligheten siden i sommer, men at det er uvisst nøyaktig når de døde. Kvinnene er av afrikansk opprinnelse.

Det skal ha vært naboer som reagerte på lukten i oppgangen, og varslet kommunen. Politiet ble deretter varslet, og tok seg inn i leiligheten torsdag.

De tre er obdusert, og det er ikke funnet tegn til skader eller ytre vold, men politiet vet likevel ikke hvorfor de tre døde. Likevel presiserer politiet at de ikke mistenker at det er skjedd noe straffbart.

Tre teorier

Politiet jobber likevel etter det TV 2 kjenner til ut fra tre hovedteorier. Den ene er at en av de tre kvinnene har blitt alvorlig syk, og smittet de to andre. Den andre teorien er at alle tre har spist noe de har blitt syke av og døde av dette. En tredje teori er at de kan ha dødd av avmagring.

Naboer TV 2 har snakket med forteller at de tre kvinnene ikke hadde mye kontakt med samfunnet utenfor.

– Dette er en familie som har holdt seg isolert, og vært i lite kontakt med andre på stedet der. Ikke vært i arbeid og holdt seg for seg selv, sier politioverbetjent Kjetil Moen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til TV 2.

Ifølge Moen er det komplisert å finne ut nøyaktig når de tre døde.

– Vi har gjort en del undersøkelser. Dette er en familie som har holdt seg isolert og det gjør det vanskelig å finne ut eksakt, men vi tror at de kan ha ligget siden sensommeren.

Døde fredfullt og uten voldsomme omstendigheter

Politiet innhenter nå opplysninger fra helsevesenet og bydelen for å finne ut av historikken til de tre døde. Moen forteller at leiligheten var preget av at de tre døde fredfullt og uten voldsomme omstendigheter. De tre har ikke vært kjente for politiet.

– De må på et eller annet vis ha fått en viss oppfølging fra det offentlige. Kanskje vi får noen svar fra den kanten, sier Moen.

Det kommer til å ta noen måneder før den endelige obduksjonsrapporten er klar, og den faktiske dødsårsaken er kartlagt.

Bydel Grorud, som de tre bodde i, undersøker nå etter det TV 2 erfarer i hvilken grad familien har hatt kontakt med hjelpeapparatet i bydelen.

Leiligheten er en kommunal leilighet med lang leietid. Dette er en av årsakene til at de har ligget lenge uten at noen har oppdaget at de er døde. Politiet har få holdepunkter for å vite når siste sikre livstegn er fra de tre, da de ikke kan spore mobiltrafikken deres til basestasjoner eller abonnerer på aviser som kan ha blitt liggende utenfor døren eller i postkassen.