Vinner Lyn mot Korsvoll på lørdag, rykker de opp til 2. divisjon. NFF har lagt inn innstilling om trekk av ett poeng etter deres ulovlige bruk av spiller. Dermed troner de fortsatt øverst på tabellen i 3. divisjon før siste serierunde.
Vinner Lyn mot Korsvoll på lørdag, rykker de opp til 2. divisjon. NFF har lagt inn innstilling om trekk av ett poeng etter deres ulovlige bruk av spiller. Dermed troner de fortsatt øverst på tabellen i 3. divisjon før siste serierunde. Foto: Aas, Erlend

Lyn mister trolig kun ett poeng – kan sikre opprykk lørdag

Lyn mister trolig kun ett poeng etter ulovlig bruk av spiller. Dermed er opprykk til 2. divisjon fortsatt svært sannsynlig foran helgens avgjørende seriefinale.

Lyn så lenge ut til å miste opprykket til 2. divisjon etter å ha brukt en spiller som ikke var spilleberettiget i en kamp 17. september. Feilen ble klaget inn til Norges Fotballforbund, og Oslo-klubben risikerte poengtrekk.

Mandag, mens TV 2 var til stede hos administrasjonen i Lyn Toppfotball, fikk klubben mail fra NFF om at innstillingen er at de trekkes ett poeng. Den endelige avgjørelsen kommer tirsdag.

– Det er alltid kjedelig å bli trukket for poeng, samtidig vet vi at vi har gjort en feil. På en måte blir jeg veldig letta, men det er jo også veldig kjedelig. Det gir oss i hvert fall en sjanse til å avgjøre det selv på fotballbanen, sier sportslig leder Rolf-Magne Walstad.

– Var det bedre enn du fryktet?

– Ja!

Sportslig leder i Lyn, Rolf-Magne Walstad.
Sportslig leder i Lyn, Rolf-Magne Walstad. Foto: Holm, Morten

Lørdagens kamp blir avgjørende
Tabellsituasjonen i 3. divisjon er nemlig svært jevn. Øverst troner Lyn med 62 poeng, foran Stabæk 2 på 60 poeng. Det gjenstår kun en kamp til helgen, som derfor blir avgjørende.

Lyn blir med all sannsynlighet kun trukket ett poeng av NFF, og blir dermed værende på tabelltopp med 61 poeng. Dersom Lyn hadde blitt trukket flere poeng, kunne det ha kostet dem opprykket til 2. divisjon. Nå vil fotballkampen på lørdag mellom Lyn og Korsvoll være avgjørende. Seier gir opprykk.

– Jeg syns det var en klok måte å løse det på. En slik avgjørelse bør avgjøres på fotballbanen, ikke på kontoret, sier Walstad.

Overrasket opprykksrival

Inge André Olsen, sportslig leder i Stabæk, tar imot nyheten om trekk av ett poeng for Lyn med mild forbauselse.

– Jeg er litt overrasket over at det bare ble ett poeng. Jeg håper det er regelverket som ligger til grunn og ikke følelser, sier Olsen til TV 2.

Han understreker at han ikke kjenner regelverket godt nok til å mene noe veldig sterkt om straffen, men påpeker:

– Vi hadde en lignende sak med G19-laget vårt for noen år siden i NM. Vi vant den kampen klart, men ble dømt til tap. U21-landslaget ble jo dømt til tap da de brukte Kristoffer Ajer ulovlig mot Kosovo, mens Legia Warszawa ble kastet ut at av Mesterliga-kvaliken til fordel for Celtic i 2014.

Stabæk har som mål å få annetlaget opp i andredivisjon. Nå forsvant en gyllen mulighet – om ikke Lyn roter seg bort lørdag.

Mål om toppdivisjon innen 2020
Et opprykk til 2. divisjon vil være en sårt tiltrengt opptur for Lyn. Klubben gikk i 2010 konkurs og måtte spille i 4. divisjon i 2011. Siden den gang har klubben kjempet en lang kamp for å komme seg tilbake på øverste nivå i norsk fotball.

– Vi skal være en del av de to øverste divisjonene innen 2020 eller 2021. Det er nok mer en drømmesituasjon enn en målsetting, men det er det målet som har drevet alle oss som jobber her, forteller den sportslige lederen.

Et steg på veien vil være å rykke opp til 2. divisjon i år. Det avgjøres på Bislett stadion førstkommende lørdag klokken 14.00.

– Opprykk vil være viktig. Det gjør at vi kan stable oss stein for stein på beina igjen, dit klubben faktisk hører hjemme. Men vi må vise at vi fortjener det, og det starter lørdag klokka to, sier Walstad.