– Dersom han var en hest, ville man ha holdt ham litt i tømmene

Men Leicester-manager Craig Shakespeare vil slippe Jamie Vardy løs mot West Brom.

Se Leicester-West Bromwich på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 21.00!

Jamie Vardy (30) innrømmer at det har vært en frustrerende start på sesongen. Til tross for fem scoringer, kun to færre enn toppscorer Sergio Agüero, har Leicester hatt problemer med å sanke poeng.

Men det er kanskje ikke så rart.

– Fått dårlig betalt
Arsenal, Manchester United, Chelsea og Liverpool har vært blant motstanderne som har vært med på å plassere Leicester på 18. plass med fattige fem poeng. Nå lysner det imidlertid litt i horisonten.

Langt vennligere kamper mot West Bromwich, Swansea, Everton og Stoke står nå for tur.

– Vi har levert noen gode prestasjoner og ikke fått noe igjen for dem. Og andre ganger, som borte mot Huddersfield, der vi ikke var på vårt beste, men fikk et poeng ut av det, sier Vardy til Sky Sports.

– Det er fortsatt tidlig i sesongen. Dersom du ser på noen av lagene vi har møtt frem til nå, så er de der oppe og kjemper om tittelen. De er ute av veien vår nå, og det er opp til oss å starte poengfangsten.

Sammenlignes med en hest
Første trepoenger siden 2-0-seieren over Brighton i august kan havne i Leicester-garnet mandag kveld. West Bromwich gjester revene, og Vardy meldes mer enn spilleklar etter et lite skadeavbrekk.

I samråd med manager og Englands landslagssjef Gareth Southgate fikk nemlig Vardy stå over kampene mot Slovenia og Litauen for å bli 100 prosent igjen. Det er han nå, skal man tro Craig Shakespeare.

– Han har sett virkelig skarp ut. Dersom han var en hest, ville man ha holdt han litt i tømmene. Jamie er Jamie. Jeg ønsker å slippe ham løs og få ham til å føle seg bra med seg selv, sier Shakespeare til Leicester Mercury.

– Ingen er viktigere enn laget
Med sin enorme løpskapasitet og jobb som førsteforsvarer og press-setter for Leicester-laget er det ingen tvil om at Vardys rolle i laget er viktig. Ingen spillere er større enn laget, gjentar Shakespeare som så mange trenere før ham.

– Alle vet viktigheten av Jamie Vardy, men med tanke på prestasjonen mener jeg laget er viktigere enn enkeltspillere. Jamie bidrar til det med sine karakteristikker. Noen ganger trenger han assistanse og noen jobber og serverer ham, men han er den første til å innrømme at han ikke gjør dette på egenhånd, sier Shakespeare.

Leicester har fått kjenne på Premier Leagues bølgedaler med kamp om å overleve i 2015, ligatittel sesongen etter og en midt på treet-fjorårssesong. Nå må poengene begynne å rulle inn på kontoen, er Vardy på klar på.

– Det er en poengbasert bransje, sånn har det alltid vært. Vi må komme i gang med å få poeng på tavlen, sier Vardy.

– Det er et VM-år også, så jeg må spille bra for Leicester. Forhåpentligvis dersom jeg spiller bra, gjør også laget det bra og kommer seg ut av situasjonen vi er i.