Derfor spiller Oilers på rosa is

– Det blir veldig kult, sier TV 2s ishockeyekspert om veldedighetsstuntet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampen ser du på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo kl. 19.

Tirsdag møtes Stavanger Oilers og Lillehammer til kamp i Get-ligaen. Men det blir en kamp litt utenom det vanlige.

Oppgjøret vil nemlig spilles på rosa is i forbindelse med arrangementet Pink in the Rink.

– Dette blir bra. Det er et signal, ikke et kunstverk, sier arenasjef Petter Nystrøm til TV 2 om den rosafargede isen.

Bakgrunnen er at Oilers støtter Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon gjennom oktober måned. Oilers-spillerne vil også stille i eksklusive drakter med rosa dekor.

– Det blir veldig kult. Det er bra at hockeyklubbene er blitt flinkere til å ta samfunnsansvar og støtte opp om slike saker. Her har Stavanger vært en foregangsklubb, sier TV 2s hockeyekspert Erik Follestad Johansen.

Det er første gang i norsk sammenheng at det spilles hockey på rosa is i Norge.

– Det blir spennende å se hvordan spillet blir på den rosa isen. Det kan nok bli litt uvant for spillerne. Stavanger har fått mulighet til å trene der i forkant, men det skal bli spennede å se hvordan Lillehammer-spillerne takler det. Jeg tror det kommer til å gå fint, men det blir fort uvant, sier Follestad Johansen.

Slik ser de eksklusive draktene ut. Fra v. Josh Soares, Kristian Forsberg og Henrik Solberg. Foto: Rune Hagelin
Slik ser de eksklusive draktene ut. Fra v. Josh Soares, Kristian Forsberg og Henrik Solberg. Foto: Rune Hagelin

De regjerende mesterne i Oilers har fått en treg start på årets sesong. Etter ti kamper ligger laget på sjetteplass med 13 poeng. Det er allerede langt opp til topplaget Frisk Asker.

– Oilers har ikke truffet med utlendingene i år, samtidig har de norske også skuffet. De virker å være helt ute av form. Det begynner å bli farlig langt opp til topplagene, sier hockeyeksperten.

Follestad Johansen er klar på at Stavanger-laget ikke kommer til å kjempe om seriemesterskapet i år.

– Nei, de kommer iallefall ikke til å vinne serien. Slik det ser ut nå, så har de ikke nok kvalitet til å klare det. De kan snu trenden og begynne å vinne flere kamper, men jeg tror ikke de kan kjempe om seriemesterskapet.

For Lillehammer er situasjonen annerledes. Med fjerdeplass og 24 poeng er klubben for fullt med i tetkampen. Det er kun fire poeng opp til ledende Frisk Asker, og Lillehammer har én kamp mindre spilt.

– De har helt klart potensiale til å havne blant topp fire. I motsetning til Oilers, så har Lillehammers utlendinger vært gode. I tillegg har laget fungert bra defensivt, som jo var noe av det man satte spørsmålstegn ved før sesongen, sier den tidligere Vålerenga-profilen.

Forrige sesong endte med sjetteplass i grunnserien for Lillehammer. I sluttspillet endte det med semifinale-tap mot Frisk Asker.