STERKE REAKSJONER: Etter at Matthew Lunn og Carly Lunn tok dette bildet på Rhodos, har biskopen satt foten ned.
STERKE REAKSJONER: Etter at Matthew Lunn og Carly Lunn tok dette bildet på Rhodos, har biskopen satt foten ned. Foto: Matthew Lunn/Faceook

Gresk ferieparadis raser mot pikante bryllupsbilder – vil avlyse flere hundre vielser

Matthew Lunn (27) og Carly Lunn (34) skulle bare ta et gøyalt bryllupsbilde like ved den gresk-ortodokse kirken fra 1200-tallet. Nå ønsker øyas biskop å avlyse alle fremtidige brylluper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kapellet St. Paul i Lindos på den populære ferieøya Rhodos har lenge vært et yndet bryllupssted for utenlandske turister.

Etter at britiske Matthew Lunn (27) og kona Carly Lunn (34) poserte på et pikant bryllupsbilde ved det gresk-ortodokse kapellet fra 1200-tallet, ønsker øyas biskop forby utlendinger å gifte seg i kapellet.

Etter at bildet, hvor man ser Carly sitte på kne foran en bukseløs Matthew, gikk viralt, har biskopen på øya satt ned foten.

Flere hundre vielser risikerer nå blitt avlyst på grunn av dette bildet, skriver Daily Mail.

Presten raser

Det var prest Giorgos Eleftheriou som viet paret.

Han er enig med biskopen, og vil avlyse alle de kommende bryllupene i Lindos. Han ønsker at kun grekere skal kunne gifte seg på øya.

PROVOSERER: Carly og Matthew Lunn sier at de bare tok bildet som en spøk. Foto: Matthew Lunn/Facebook
PROVOSERER: Carly og Matthew Lunn sier at de bare tok bildet som en spøk. Foto: Matthew Lunn/Facebook

Han kaller oppførselen til Matthew og Carly «forferdelig».

– Vi er greske og vi hyller våre tradisjoner og helligheten til våre religiøse steder. Vi kan ikke tillate denne fryktelige oppførselen, sier han til nettstedet.

Og:

– Jeg har hundrevis av kommende bruder fra Storbritannia og andre steder i verden som ringer meg helt oppløst i tårer over denne avgjørelsen. Skam på de to for skaden de har gjort.

Presten spør deretter om brudeparet kunne ha funnet på noe lignende i sitt eget hjemland.

– Ville de ha gjort det samme i deres hjemland – foran et britisk kapell, et jødisk tempel, en muslimsk moské? De hadde blitt halshugget av muslimene, sier han.

Rhodos' ordfører skal nå avgjøre om det skal bli forbudt for utlendinger å gifte seg på øya.

Overrasket over spredningen

Selv sier Matthew og Carly at bildet bare ble tatt som en spøk, og at de aldri kunne forestilt seg de sterke reaksjonene.

POPULÆR: Det er denne gresk-ortodokse kirken fra 1200-tallet som svært mange turister gifter seg i, i Lindos på Rhodos. Foto: Wikimedia Commons
POPULÆR: Det er denne gresk-ortodokse kirken fra 1200-tallet som svært mange turister gifter seg i, i Lindos på Rhodos. Foto: Wikimedia Commons

– Vi gjorde det som en spøk. Vi forventet at mange lo og spøkte om det, men vi forventet ikke at bildet skulle bli så populært, sier Carly til Daily Mail.

– Dette har blåst ut av alle proporsjoner. Vi bare lot som, og vi hadde det gøy. Grekerne har virkelig overreagert .Vi synes ikke at vi har gjort noe feil, men vi angrer på det og skulle ønske at vi ikke gjorde det, sier Matthew.

Kommende brud: – Idioter!

Flere gifteklare par har de siste dagene stått frem i britiske medier, hvor de fortviler over at drømmebryllupet deres nå kan bli avlyst.

Suzanne Sparkles (33) og Steve Arnold (38) er ett av de mange parene som nå må finne et nytt sted å gifte seg på.

De har brukt over 400.000 kroner på det som skulle bli et drømmebryllup, og sier til Daily Mail at det er en katastrofe hvis bryllupet blir avlyst.

– Jeg er helt knust, etter at disse idiotene har ødelagt drømmebryllupet mitt. Vi har 52 gjester som skal dra fra Storbritannia, og vi har booket opphold for ei uke. Vi har brukt 420.000 kroner på dette bryllupet, sier Suzanne til nettstedet.