FCK-trener Ståle Solbakken under Superliga-kampen mellom Brøndby IF og FCK tidligere i år.
Foto: Claus Bech / NTB scanpix
FCK-trener Ståle Solbakken under Superliga-kampen mellom Brøndby IF og FCK tidligere i år. Foto: Claus Bech / NTB scanpix

solbakken til rivalene:

– Velkommen ut av skapet

Ståle Solbakkens FCK har fått en tøff start på årets sesong. Nå ønsker han tittelrivalene velkommen ut av skapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To tap på rappen gjør at Solbakkens FC København er helt nede på en sjetteplass etter tolv spilte kamper.

Det har gjort at tittelrivalene Midtjylland og Brøndby har uttalt seg åpent om at de nå går for tittelen.

– Velkommen! Det et godt at de tør det nå ettersom vi ligger seks og syv poeng bak. Nå tør de å komme ut av skapet, det er godt for Superligaen, sier Ståle Solbakken i et interjvu med Ekstra Bladet.

Nordsjælland topper ligaen med 26 poeng, men like bak følger Midtjylland og Brøndby. Tapene mot Lyngby og Odense gjør at FCK ligger overraskende langt bak teten med sine 18 poeng på en sjetteplass. Solbakkens lag er med det like bak Pål Alexander Kirkevolds Hobro.

– Nå har vi hatt to sesonger der vi har vunnet 90 prosent av kampene. Nå er vi i en situasjon der vi har en oppgave i Europa, og vi har noe å hente inn i Superligaen. Vi er inne i en vanskelig periode rent poengmessig, men det er ingen tvil om at vi spiller bedre nå enn for en stund siden, sier Solbakken til den danske avisen.

Etter to kamper i Europaligaen, står FCK med to poeng etter målløse oppgjør mot både Lokomotiv Moskva og Sheriff. På torsdag venter tsjekkiske Zlín på bortebane. Den norske treneren vil være fornøyd med ett nytt poeng der.

– Vi ligger rimelig godt an, selv om vi har spilt to 0-0-kamper. Hvis Lokomotiv Moskva slår Sheriff, så er jo 0-0 et veldig godt resultat med tanke på at vi har Sheriff og Zlín igjen hjemme, sier Solbakken.

Den danske hovedstadsklubben begynte sesongen med Champions League-kvalifisering, men feilet i den avgjørende playoff-duellen mot Qarabag fra Aserbajdsjan.