MÅLMASKIN: Hobros Pål Alexander Kirkevold (t.h.) i duell med Alexander Ludwig i søndagens kamp på Casa Arena.
Foto: Frank Cilius / NTB scanpix
MÅLMASKIN: Hobros Pål Alexander Kirkevold (t.h.) i duell med Alexander Ludwig i søndagens kamp på Casa Arena. Foto: Frank Cilius / NTB scanpix Foto: Frank Cilius

brennhete kirkevold herjer i danmark:

– Det er ekstremt imponerende

Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Etter å ha scoret i ni kamper på rad drømmer han nå om en plass på landslaget

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg føler det ville vært naturlig å få en mulighet etter hvert, men det er ikke noe jeg legger energi i.

Ordene kommer til NTB fra Hobro-spiss Pål Alexander Kirkevold.

26-åringen, som tidligere har spilt for blant andre HamKam, Mjøndalen, Sandefjord og Sarpsborg 08, har hatt en eventyrlig start på sesongen med sin danske klubb.

– Fortsetter han slik, så må han med. Men jeg tror ikke han er spissen som kan skyte Norge til et sluttspill, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.


Toppscorer i Danmark
Ikke bare ligger klubben på femteplass i den danske toppdivisjonen, men spissen, som nærmest har kommet fra intet, har banket inn elleve mål på 12 kamper og er divisjonens toppscorer.

Scoringen mot Horsens søndag var hans niende på rad i seriesammenheng, noe som gjør ham historisk i superligaen.

Mot Horsens satte han inn 1-1 etter å ha mottatt ballen på midtbanen, gått av en motspiller og banket ballen knallhardt i nærmeste hjørne.

– Det er ekstremt imponerende. Han har vært en målscorer i Norge, men ikke på det nivået. Jeg har spilt mot ham noen ganger. Han er sterk, rask og venstrefoten hans er fantastisk. Han er kanskje litt vel egoistisk, men det er ofte en god egenskap som spiss. Han har definitivt hatt en fin utvikling. Setter du en slik rekord, så er det bare å ta av seg hatten, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Den nyopprykkede klubben ligger nå på femteplass etter tolv spilte kamper. Mannen som er nærmest Kirkevold på toppscorerlisten er også en gammel kjenning. Den tidligere Start- og Stabæk-spissen Ernest Asante har scoret ti ganger for tetlaget Nordsjælland.

– Er det ekstra imponerende at Kirkevold scorer såpass mye for en liten, nyopprykket klubb?

– Du kan på en måte si det, men de lagene overpresterer ofte litt i starten. Han har fått en rolle der han er en av stjernene, og får tillit. Det er en stor fordel for en spiss. Han trives med å være førstevalg. Fortsetter formen, vil han nok tiltrekke seg oppmerksomhet fra større danske klubber. Viste seg frem her, men ingen av storklubbene lå langflate. I Norge ble han gjerne sett på som en veldig god OBOS-spiss, sier Mathisen.

Kirkevold scoret 19 mål på nest øverste nivå i Norge for Sandefjord i 2014. Hans bestenotering på toppnivå er åtte scoringer. De kom i 2015 for samme klubb.

– Er du overrasket over hans målrike start på sesongen?

– Ja, og det må han være selv også. Ingen hadde vel sett for seg dette på forhånd. Det er en veldig bra liga. Det at en norsk spiller skulle være så god i så mange kamper på rad. De som sier de trodde på det, de snakker ikke sant, sier Mathisen.


Drømmer om landslaget
Med et slikt scoringssnitt kommer landslagsdiskusjonen nærmest automatisk. Landslagssjef Lars Lagerbäck tok ut spissene Tarik Elyounoussi, Joshua King, Alexander Sørloth, Alexander Søderlund og Bjørn Maars Johnsen (inn for skadd King) til troppen mot San Marino og Nord-Irland, men både Ola Kamara (Columbus Crew) og nevnte Kirkevold har blitt nevnt som outsidere til en mulig plass på landslaget som følge av deres prestasjoner for klubblaget.

Til sammenligning har Alexander Sørloth, som spiller for Midtjylland, scoret syv seriemål så langt i år.

Kirkevold bedyrer at han ikke bruker en kalori på å tenke på mulig landslagsspill, men håper hans storspill i Danmark blir lagt merke til.

– Skulle jeg kommer på landslaget en dag, ville det være en drøm, avslutter Kirkevold.

Mathisen forstår godt at måltyven nå er med i landslagsdiskusjonen.

– Jeg kan skjønne at han er med i diskusjonen. Fortsetter han slik, så må han med. Lagerbäck har god kontroll på hva som rører seg. Jeg tror nok ikke Kirkevold var en han begynte å kikke på, men han følger nok med nå. Joshua King og Alexander Sørloth er bankers i troppen. Så følger Alexander Søderlund og Tarik etter. Kirkevold kan komme til å bli tatt ut som en type fjerdespiss. Men jeg tror ikke han er spissen som vil skyte Norge til et sluttspill, sier TV 2-eksperten.

De kommende privatlandskampene i november kan likevel bli en mulighet for spissen.

– Formspillere er blitt tatt ut tidligere. Norge har mange spiser som leverer på et bra nivå nå, det liker nok Lagerbäck. Kanskje privatkampene kan være en fin mulighet. Kan også være en sjanse for Ola Kamara. Både han og Kirkevold er nok fulle av selvtillit, sier Mathisen.

(©NTB/ TV 2)