Icardi-show i Milano-derbyet – krisen fortsetter for AC Milan

Inter-kaptein Mauro Icardi ble den store helten i «Derby della Madonnina» da han scoret hat trick i 3-2-seieren mot Milan i Serie A søndag.

HAT TRICK: Mauro Icardi scoret tre mål i Milano-derbyet. Foto: Alessandro Garofalo

Mauro Icardi åpnet scoringene foran et fullsatt Giuseppe Meazza, som stadionet heter når det er Inter som har hjemmekamp, da han satte ballen i nettet etter 28 minutter.

Suso ga håp om poeng for Milan med en vakker utligning etter 56 minutter, men Icardi sendte Inter tilbake i ledelsen sju minutter senere da han fikk stå helt umarkert.

Inter la seg dypt i banen for å sikre seieren, men i stedet dukket Giacomo Bonaventura opp og utlignet til 2-2.

Icardi var imidlertid ikke ferdigscoret for dagen, og fra straffemerket sikret kapteinen 3-2-seier til Inter på lagenes felles hjemmearena.

Inter klatrer til annenplass på tabellen, to poeng bak serieleder Napoli. Inter og Napoli er de eneste to lagene som har til gode å tape denne sesongen.

Sesongåpningen har ikke gått slik Milan hadde ønsket etter sommerens kjøpefest. De faller på til 10.-plass på tabellen, ti poeng bak søndagens motstander og har nå tapt tre seriekamper på rad.

Toppkamper lørdag

Dette har vært toppkampenes helg i Serie A. Lørdag ble både Juventus – Lazio og Roma – Napoli spilt.

Serievinneren de siste seks årene, Juventus, tok ledelsen ved brasilianske Douglas Costa etter 24 minutter og ledet 1-0 til pause.

Lazio-spillerne hadde ikke gitt seg da de kom ut igjen på Juventus stadium. To kjappe mål av den italienske landslagsspissen Ciro Immobile sikret Roma-laget tre poeng. Dermed var Juventus' første hjemmetap i Serie A siden august 2015 et faktum.

Immobile gikk i tillegg forbi Juventus' Paulo Dybala på toppscorerlista og topper den med elleve mål på åtte kamper.

Storklubben ligger nå på 4. plass med fem poeng opp til serieleder Napoli, som vant 1-0 mot Roma. Lorenzo Insigne ble matchvinner med sin scoring etter 20 minutter.

Nordmann i kamptroppen

Rafik Zekhnini var tilbake i Fiorentina-troppen for første gang siden tredje serierunde. Etter et kort innhopp mot Inter i Serie A-åpningen, og deretter to kamper på benken, hadde nordmannen vært ute av A-lagsvarmen i storklubben.

I søndagens kamp, som var en del av den åttende serierunden, fikk det norske vingtalentet fra benken se lagkameratene ordne tre poeng på eget gress.

Franske Thereau sendte Fiorentina i føringen etter 28 minutters spill, før samme mann doblet etter 57 minutter. Samir reduserte for bortelaget, men Fiorentina halte i land tre poeng.

Firenze-laget har hatt en noe trøblete start på Serie A-sesongen. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap. Udinese har bare seks poeng så langt.

Øvrige resultater: Bologna – Spal 2-1, Cagliari – Genoa 2-3, Crotone – Torino 2-2, Fiorentina – Udinese 2-1, Sampdoria – Atalanta 3-1, Sassuolo – Chievo 0-0.