Molde opp på sølvplass etter overtidsdrama

Viktig seier for Molde i medaljekampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde – Brann 1-0:

Mye stod på spill i toppkampen på Aker Stadion. Med seier ville begge lag ha klatret til 2. plass på tabellen, og kunne samtidig stikke kjepper i hjulene til en sølvkonkurrent.

Se Moldes vinnermål fire minutter på overtid i vinduet øverst!

Seieren satt langt inne for Molde. Ruben Gabrielsen steg til værs på en corner fire minutter på overtid, og sikret seieren for hjemmelaget.

– Gabrielsen er et monster. Han er sterk, rask og tøff å markere for motstanderne, skrøt Ole Gunnar Solskjær til Eurosport etter kampen.

Den sene scoringen gledet naturligvis Molde-manageren, som kunne innkassere årets femte seier på overtid.

– Vi har veldig bra trøkk på slutten, og ikke tilfeldig at vi vinner på overtid. Det handler om lagmoral, innstilling og holdning. Vi er i fysisk god form, forklarte Solskjær.

Dermed har Molde 44 poeng, to foran Sarpsborg på 3. plass som møter Stabæk mandag. Brann blir værende på 40 poeng, og vil med Sarpsborg-seier ha fire poeng opp til medalje.

Lars Arne Nilsen var svært nedbrutt etter kampen.

– Det er vanvittig bittert. Vi jobber livet av oss og sitter igjen med null. Vi gjør en fantastisk kamp, og gjør alt vi skal. Selv om de har flere, har vi nok sjanser til å avgjøre kampen. Dette er blytungt, sa Brann-treneren til Eurosport.

Etter en sjansefattig 1. omgang åpnet det seg opp i 2. omgang, og begge lag hadde sjanser til å avgjøre kampen. Molde hadde flest, men Brann stod heroisk imot i forsvar helt til kampens siste minutt.

Åpnet sakte

Det åpnet tamt i toppkampen på Aker Stadion. Molde hadde mye ball, Brann lå dypt med laget og etter en halvtime spilt hadde det fortsatt ikke kommet et skudd på mål i kampen.

Det nærmeste publikum fikk se en sjanse var en Amang-frekkis fra 25 meter etter 17 minutter, men lobben gikk et par meter over Leciejewskis bur.

Branns beste mulighet den første halvtimen var et Wormgoor-skudd fra 25 meter. Vinkelen var imidlertid skrå, og markkryperen ble blokkert.

Mot slutten av første omgang festet Brann et lite grep på kampen og stod høyere med laget. De fikk en gylden mulighet til å skape kampens første målsjanse etter en stygg feilpasning fra en Molde-forsvarer, men kontringen endte ikke i noe mer enn et Vega-langskudd.

– Vi må spille med mer tempo og presisjon. Vi kan låse opp slike dører med veggspill, og det er fortsatt muligheter for oss her. Kanskje vi må gjøre noe annerledes taktisk, innrømmet Ole Gunnar Solskjær overfor Eurosport i pausen.

– Vi er fornøyde med 1. omgang. Vi ligger fint og er tålmodige, men vi må være litt mer presise når vi får bruddet, sa Lars Arne Nilsen.

Åpnet seg opp

De fem første minuttene av 2. omgang fikk publikum første hint av det som skulle komme senere. Brann fikk muligheter på dødball, og Molde var bare noen svake berøringer unna en stor sjanse etter en kontring.

Vegard Forren serverte et strøkent innlegg fra dypet mot Brustad, men en god Wormgoor avverget. Ti minutter ut i 2. omgang hadde Molde fått opp dampen, og Brustad fikk kampens første målsjanse i det 58. minutt.

Han ble spilt alene gjennom, men nok en gang hang Wormgoor med og klarte å blokkere avslutningen ut til corner.

Brann kom enda nærmere ti minutter senere. Et langt innkast havnet hos Barmen. Den lange midtbanespilleren headet den flott ned til Wormgoor, som fra skrått hold skrudde ballen med utsiden av foten og i stolpen.

Deretter var det hjemmelagets tur. Wadji trengte bare å styre ballen i mål da han fikk et perfekt innlegg på bakerste, men headet ballen ned i eget kne og utenfor mål.

Like etter fikk Solskjærs menn corner. Den endte hos innbytter Gabrielsen som fikk avslutte upresset, men Molde-spilleren sleivet. Med ti minutter igjen var det bare Molde, og en annen innbytter, Håland, fikk avslutte fra fire meter. På utrolig vis klarte Leciejewski å få kneet på ballen.

I alt Molde-presset fikk Kristiansen en god mulighet alene med Linde etter en Brann-kontring. Vinkelen ble litt for spiss, og Molde-keeperen avverget.

Tre minutter på overtid snek et Barmen-skudd seg like utenfor. Alle trodde kampen skulle ende 0-0, men Molde kjempet seg til en corner på overtid og Gabrielsen kriget inn en corner i det 94. minutt.

Lagoppstillinger

Molde (3-5-2): Linde; Gregersen, Sarr, Forren; Remmer, Aursnes, Ellingsen, Moström (Gabrielsen), Strand; Amang (Wadji), Brustad (Håland).

Brann (5-4-1): Leciejewski; Nouri, Grønner, Wormgoor, Acosta, Kristiansen; Vega (Jonsson), Nilsen, Barmen, Larsen (Braaten); Børven (Marengo)