Kippe avgjorde for LSK rett før slutt: – Han ser ut som en 17-åring

Frode Kippe kunne vært utvist før pause, men slo til da hans lag trengte ham som mest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video i vinduet øverst!

Lillestrøm-Sogndal 1-0

Stopperveteranen Frode Kippe styrte inn en livsviktig 1-0-scoring i sluttminuttene da Lillestrøm slo Sogndal i søndagens bunnoppgjør på Åråsen.

I det 89. minutt fikk Kippe ballen rett foran seg og dunket inn vinnermålet fra kort hold. 39-åringen scoret på det som var et sleivtreff fra innbytter Chigozie Udoji.

– For en viktig goal. Deres største fotballsønn har langt på vei sikret dem Eliteserie-kontrakt for 2018. Han ser ut som en 17-åring som har scoret sitt første mål for Lillestrøm når han bare stormer mot Kanari-fansen, uttalte en ekstatisk Marius Skjelbæk i TV 2s FotballXtra-studio da ballen føk i nettet og Kippe føk mot supporterne i påfølgende jubelscener.

Seieren betyr enormt mye for Arne Erlandsens menn. Med sin første trepoenger på fem kamper tok LSK et langt steg unna nedrykk. Etter kampen gjentok Skjelbæk sin Kippe-hyllest.

– Frode Kippe representerer ikke bare det som er fint i norsk fotball, men også klubben Lillestrøm på en flott måte. En litt annerledes fotballklubb, som driter litt i hva alle andre mener om den. Jeg blir litt salig i øynene av å snakke om det, sa FotballXtra-profilen.

Se mer fra FotballXtra på TV 2 Sumo!

Ikke uventet var det mange røffe dueller og dødballer mellom de to nedrykkstruede klubbene. Finspill og sjanser så man derimot knapt noe til i flomlyset på Romerike.

Før Kippe-scoringen var Sogndals enorme sjanse før pause kampens høydepunkt. En klarering fra Mats Haakenstad nede ved dødlinjen holdt på å gå helt galt, men en reaksjonssterk Arnold Origi klarte å få en hånd på ballen i siste liten og fikk den unna streken.

Heldig

I den situasjonen så LSKs kenyanske sisteskanse ut til å være i skikkelig trøbbel. Haakenstads klarering fikk nemlig en snedig skru. Heldigvis for hjemmelaget vartet Origi opp med et imponerende tigersprang.

Vertene hadde også marginene på sin side tidligere i omgangen. Etter en halvtime satte Kippe inne en voldsom blokkering. Han fikk ballen unna, men felte samtidig Sogndal-spissen Martin Ramsland med stor kraft.

Kippe kunne fort å ha blitt utvist, men stopperkjempen slapp unna med gult kort, og på tampen skulle LSK-legenden altså vise seg å bli helt avgjørende.

– Han kunne vært utvist. Han kunne hatt ett rødt og tre gule i 1. omgang, men i 2. omgang var han litt mer forsiktig i duellene, sa Skjelbæk i TV 2s FotballXtra-studio.

Bunndrama

Det var tydelig mye frustrasjon og misnøye å spore på Åråsen søndag kveld. Lillestrøm-fansen var ikke fornøyd med det eget lag presterte. Men en sen scoring hjalp definitivt på humøret.

Med fem kamper igjen ligger Lillestrøm på 11.-plass med sine 31 poeng. Det er seks poeng ned til Tromsø på direkte nedrykk. Sogndal er nummer 13 og har plukket totalt 27 poeng.

I serieinnspurten skal Lillestrøm opp mot Odd (b), Aalesund (h), Brann (b), Molde (h) og Sandefjord (b). Sogndal skal på sin side møte Sarpsborg (h), Strømsgodset (b), Tromsø (h), Stabæk (b) og Vålerenga (h).

– Jeg tror vi kan si at Lillestrøm er på trygg grunn nå. Kvalikplassen kommer til å stå mellom Aalesund og Tromsø, sa Ole Martin Årst i FotballXtra etter kampslutt.

©NTB/TV 2