Van Gaal i strupen på Mourinho: – Han er ofte helt ute av kontroll

Louis van Gaal møtte José Mourinho på Anfield. Den tidligere Manchester United-sjefen er ikke fornøyd med oppførselen til sin etterfølger.

Louis van Gaal fikk kun lov til å lede Manchester United i 22 måneder. Han ønsket å fortsette, men fikk sparken etter FA-cuptriumfen i 2016.

Foran lørdagens storkamp mellom Liverpool og Manchester United møtte van Gaal José Mourinho i korridorene på Anfield.

Se video av møtet mellom van Gaal og Mourinho øverst!

Etterpå møtte nederlenderen pressen – og legger ikke skjul på at han mener at José Mourinho var ute etter jobben som manager i Manchester United lenge før han selv fikk sparken.

– Selvsagt. Slik jeg ser på det, så var måten han ble manager i Manchester United ikke elegant i det hele tatt. Til slutt så resulterte det i at jeg fikk sparken, sa van Gaal til pressen utenfor Anfield, ifølge The Mirror.

GJESTET ANFIELD: Tidligere Manchester United-manager Louis van Gaal.
GJESTET ANFIELD: Tidligere Manchester United-manager Louis van Gaal. Foto: Carl Recine

– Han er ofte helt ute av kontroll
Van Gaal minner pressen om at han tidligere var sjefen til Mourinho.

– I utgangspunktet er ikke Mourinho en dårlig person. Han var ofte sympatisk da han var min assistent i fortiden. Men Mourinho er ofte helt ute av kontroll, konkluderte nederlenderen.

66-åringen hevder imidlertid hardnakket at alltid har følt seg velkommen av Manchester Uniteds supportere, og har gode minner fra tiden som sjef på Old Trafford.

– Jeg har gode minner og hadde et strålende forhold til både støtteapparatet og fansen i Manchester United, mente han.

Nederlenderen påstår at han har takket nei til 20 trenerjobber etter at han forlot Old Trafford.

Samtidig kommer han med en uttalelse om som kanskje ikke faller helt i god smak hos Manchester Uniteds supportere.

– Minuttene før avspark på Anfield, og foran the Kop, når fansen synger «You’ll Never Walk Alone». Det gir meg gåsehud over hele kroppen. Det er helt vidunderlig, sa van Gaal.

Nederlands tidligere landsjef minner også pressen om sin egen gode statistikk mot Liverpool som Manchester United-manager – noe som ikke kan tolkes som nok et syrlig stikk til portugiseren.

– Vår direktør Ed Woodward lovet meg seks flasker av rødvinen Ribeiro hver gang jeg slo Liverpool. Jeg vant fire ganger, så jeg fikk mange av disse flaskene, fortalte han.

Mourinho etter 0-0: – Vi hadde fullstendig kontroll
Oppgjøret mellom mellom Liverpool og Manchester United ble alt annet en festforestilling. Kampen endte 0-0, etter at José Mourinho bestemte seg for å parkere bussen store deler av gigantduellen.

– I første omgang hadde vi energi i midtbanen og hadde god kontroll. De skapte bare én sjanse etter et hjørnespark, der vi ikke presset godt nok på andreballen. Bortsett fra det, hadde vi fullstendig kontroll. De fant ikke rom da de hadde ballen. Vi hadde en stor målsjanse ved Romelu Lukaku, og hadde enda flere i andre omgang, lød dommen fra van Gaals etterfølger José Mourinho etter kampslutt.