Rooney reddet Everton i dramatiske sluttminutter

Brighton så ut til å gå mot en emosjonell matchvinnerscoring. Så steg Wayne Rooney frem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av høydepunktene i vinduet øverst!

Brighton-Everton 1-1

Evertons dårlige sesongstart i Premier League fortsetter etter 1-1 borte mot Brighton søndag.

Avslørte muligens foranledningen til straffen: – Hva er det Rooney forteller reservekeeperen her?

Det kunne dog vært verre, for det ene poenget ble reddet i sluttminuttene via et straffespark fra Wayne Rooney to minutter før slutt.

– Du kan nesten se på ham at han elsker situasjonen. Han har et enormt press på sine skuldre, minutter før full tid, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

En stund så det ut til at Anthony Knockaert, som scoret for første gang på 13 kamper, og som den seneste tiden har snakket åpent om problemene han har slitt med etter hans far døde av kreftsykdom for ti måneder siden, skulle bli matchvinner for vertene. Det ville i så fall vært en ekstremt emosjonell matchvinnerscoring.

– Han peker mot himmelen. Vi husker de første kampene etter faren hans gikk bort. Det var uhyre sterkt, sa kommentator Kasper Wikestad da franskmannen satte inn scoringen.

Det var Knockaerts første mål i Premier League, for en spiller som nettet 15 ganger i opprykkssesongen forrige sesong.

Grisetakling av Brighton-spiller gav kun gult
Selve kampen går ikke inn i historiebøkene som tidenes Premier League-kamp, men en annen situasjon som vil bli debattert er den som oppstod etter snaue timen.

Hjemmelagets Davy Pröpper stemplet nemlig Evertons Idrissa «Gana» Gueye på leggen med strake knotter, uten at dommer Michael Oliver dro opp mer enn det gule kortet.

– Den er ikke pen. Ai, ai, ai. Det er i hvert fall gult og et halvt. Der sover Michael Oliver litt, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad umiddelbart om situasjonen.

Rødt ble det dog aldri, og Brighton fikk fullføre med elleve mann på banen.

Dommeren fikk skryt for den dramatiske sene straffen – Bra dømt
Sov gjorde dog ikke Oliver da Everton fikk sitt første straffespark for sesongen med to minutter igjen på klokken. Brighton-kaptein Bruno brukte ulovlige midler, og ble avslørt.

– Han mister hodet og trøkker underarmen opp i halsregionen på Dominic Calvert-Lewin. Det er altfor aggressivt og meget godt sett av dommeren, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

– Vi slenger så mye dritt om dommerne, så nå fortjener han virkelig skryt, sa Erik Thorstvedt.

Pröpper er heldig som slipper rødt kort

– Det er bra dømt av Michael Oliver. Det er ikke alle som hadde sett den og tatt den, kommenterte Kasper Wikestad.

Den engelsk fotballegenden Wayne Rooney gjorde ingen feil fra elleve meter, og dunket 1-1 i nettet bak Mathew Ryan i Brighton-buret. Det var Rooneys første scoring i Premier League siden august.

– Håret til Koeman gikk fra blondt til grått
Til tross for det sene poenget, så skuffet Everton nok en gang fansen som hadde håpet at de skulle henge med i toppen av tabellen. Etter åtte kamper har de nemlig kun åtte poeng.

– Problemene bare fortsetter for Koeman og Everton. Dette skulle være sesongen da de skulle ta opp kampen mot topp seks. Så langt har de ikke vært i nærheten, kommenterte Wikestad like før straffesparket.

– Everton skal være et langt bedre lag enn Brighton. De har mye ballbesittelse, men kun ett skudd på mål. Det er altfor lite. Det er to ting som er tydelige. De mangler en bakromstrussel og et oppspillspunkt, analyserte TV 2s ekspert Brede Hangeland allerede i pausen.

I sluttminuttene hadde de dog enda flere sjanser, og Mathew Ryan reddet det ene poenget for vertene da han med en ekstrem dobbeltredning fikk avverget baklengsmål nummer to for dagen.

– Håret til til Koeman fra blondt til grått på ett sekund, kommenterte Wikestad.

Koeman: – Vi var det beste laget
Everton-sjefen var fattet etter kampslutt, til tross for at det fra tribunene ble ropt «you're getting sacked in the morning».

– Jeg mener vi var det beste laget. Vi burde skapt mer, men vi var med i kampen. Vi kjempet for å vinne kampen, og etter vi havnet bak så viste vi karakter ved å komme tilbake. Det var en tøff kamp mellom to gode lag, sa Koeman, som også mente hans lag ble snytt for et straffespark tidligere i oppgjøret der Gylfi Sigurdsson gikk i bakken.

Han svarte også på om hvorvidt åtte poeng etter åtte kamper er godt nok for hans lag, og på hvordan presset på hans posisjon påvirker ham.

– Nei. Det er ikke godt nok, og det vet vi. Men vi vet at det er en vanskelig liga. Jeg har hatt press på meg hele mitt fotballiv. Hvis jeg ikke har det fra utsiden, så kommer det fra innsiden, sa Everton-manageren.