19-åring herjet igjen i ny viktig Vålerenga-triumf

Chidera Ejuke scoret to ganger da Vålerenga slo Aalesund 5-1 i viktig kamp i bunnstriden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av alle scoringene i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Vålerenga-Aalesund 5-1

Vålerenga tok nok en ekstremt viktig seier i bunnstriden med kalassifrene 5-1 hjemme mot bunnrival Aalesund søndag.

Chidera Ejuke scoret to ganger og Ivan Näsberg, Simen Juklerød og Henrik Johansen en gang hver for hjemmelaget i en fartsfylt batalje på Intility Arena.

– Han har ekstrem fart, og har hatt stor progresjon i denne perioden av sesongen, sa Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio om tomålsscorer Ejuke.

Se mer fra FotballXtra på TV 2 Sumo!

– Om ikke han var en gigant, så var han i 1. omgang tidvis glitrende. Han har en Zlatan- og Ronaldinho-tofotsfinte, som man så populært kaller «unorsk», sa Marius Skjelbæk.

Dermed tok Ronny Deilas lag sin andre storseier på kun få dager, etter torsdagens 3-0-maltraktering av FK Haugesund.

Triumfene betyr også at Oslo-klubben har tatt et langt steg vekk fra den verste bunnstriden, og nå har åtte poeng ned til nedrykksstreken med fem kamper igjen å spille.

Marerittstart for AaFK: – De er ikke i nærheten
Vålerenga scoret to ganger allerede i løpet av oppgjørets sju første minutter, i det som var en marerittstart for gjestene fra vestlandet. Ivan Näsberg og Chidera Ejuke fant veien til nettmaskene hver sin gang, og særlig sistnevnte virker å ha timet toppformen perfekt.

19-åringen ble også matchvinner i oppgjøret som var klubbens første seier på ny arena mot Brann forrige måned, og den lekre finten før 2-0-målet var av den lekre sorten.

– Det ser utrolig dårlig ut for AaFK. De er ikke i nærheten av å stoppe noen ting som helst. Det er rom over hele banen, og Vålerenga straffer dem på hele banen, sa Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra-sending da 2-0-målet ble satt inn.

Aalesund reduserte halvveis i omgangen via Edwin Gyasi, men så slo Ejuke til igjen. En vakker liten pasning fra Christian Grindheim spilte unggutten alene med keeper, og 19-åringen var iskald da han satte inn sitt andre for ettermiddagen.

– Det er fantastisk angrepsspill av Vålerenga, kommenterte Mathisen i FotballXtra-sendingen.

Se også øyeblikket der Mathisen glemte at Vålerenga ikke lenger spiller hjemmekampene sine på Ullevaal!

Etter hvilen la Ronny Deilas lag på med ytterligere to scoringer, via Juklerød i det 66. minutt og Johansen i det 70. minutt, før så å cruise inn til firemålsseier mot et AaFK-lag som nå har elleve strake kamper uten seier.

Flere viktige kamper i bunnstriden: Kippe ble helten for LSK
– Det er i bunnen det er mest spennende i årets Eliteserie. Vinner Vålerenga denne kampen, ser ting greit ut for Ronny Deila og så ser det fryktelig ut for Aalesund, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra forut for kampstart.

Det stod han for etter kamp, men det var også en annen batalje som var viktig på nederste halvdel av tabellen. Lillestrøm-Sogndal på Åråsen så nemlig ut til å ende 0-0, men like før slutt satte superveteranen Frode Kippe inn 1-0 med en lang tå.

Les mer her: Kippe ble LSK-helt

– Der satt den! Ingen flyr høyere på Romerike. Ikke engang SAS-fly på Gardermoen!

Dermed tok LSK tre ekstremt viktige poeng i bunnstriden, og er nå seks poeng over streken.

Viking sjokkerte i Kristiansund
Kristiansund er også for alvor involvert, for etter 4-0-seieren på Brann Stadion sist runde, kom de for alvor ned igjen på jorden med 0-2-tap hjemme mot tabelljumbo Viking søndag.

Situasjonen i bunnen av tabellen er nemlig den at Viking helt nederst har 18 poeng, mens Tromsø som også er under streken har 25 poeng. Det samme har AaFK på kvalikplassen, med bedre målforskjell, mens Sogndal (27), Kristiansund (29) og Lillestrøm (31) er de lagene som er nærmest.

Altomfotball: Se tabellen og all statistikk her!

Se video i Sportsnyhetene i vinduet øverst!