Haavi strålte da LSK Kvinner sikret gullet for fjerde gang på rad

Emilie Haavi sørget for nytt seriemesterskap til LSK Kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se LSK-jentene feire i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Kolbotn - LSK Kvinner 1-3

Den hjemvendte USA-proffen Emilie Haavi scoret fra midtbanen mot Brøndby tidligere denne uken. Søndag sikret hun LSK Kvinners fjerde seriegull på rad.

Midtukens Mesterliga-scoring var Haavis første nettkjenning etter LSK-returen i høst. Mot Kolbotn vartet hun opp med to scoringer og én assist.

– Det smaker veldig godt. Jeg blir ikke lei av å vinne, sier Haavi til TV 2 etter sitt fjerde strake seriemesterskap med LSK.

Kolbotns Karina Sævik sendte vertene i føringen med en praktscoring, men Emilie Haavi utlignet like etter.

– Vi var ikke helt fornøyde til pause, men i andreomgangen viste vi at vi virkelig ville ha dette gullet, sier 25-åringen.

Kolbotn, som står i fare for å rykke ned, ga Kanarifuglene god motstand, og Kolbotn-keeper Aurora Mikalsen holdt vertene inne i kampen med flere kanonredninger. Men ti minutter før slutt var Haavi igjen i fokus. Hun fant rom i motstandernes sekstenmeter, mye takket være en smart pasning fra Guro Reiten, før hun dunket inn den avgjørende 2-1-scoringen.

Kun minutter senere fosset Haavi nedover venstresiden før hun serverte innbytter Ingrid Kvernvolden som la på til 3-1.

– For min egen del er det litt kjipt at sesongen går mot slutten, for nå begynner jeg å komme i form. Vi har heldigvis noen kamper igjen, og vi er fortsatt med i Champions League, sier den tidligere Boston Breakers-spilleren som returnerte til LSK i august.

– Ingen hadde troen på oss
LSK-trener Hege Riise var både lettet og glad etter avgjørelsen.

– Jeg er utrolig glad. Det var nervepirrende. Vi ville veldig gjerne avgjøre det når vi hadde muligheten. Vi leverer når vi må, det er jeg veldig fornøyd med, sier LSK-trener Hege Riise.

Riise overtok hovedtrenerjobben foran årets sesong. Det endte altså med gull på første forsøk.

– Det var ikke så mange som trodde på oss i år. Vi fikk en god tropp inn som hadde lyst til å vinne noe. Nå har vi vunnet flere runder før slutt, det er sterkt. Nå håper vi på å beholde stammen og jobbe videre, sier den tidligere landslagsstjernen.

Guro Reiten var også sentral i seieren med sine to målgivende pasninger. 23-åringen kom til LSK foran årets sesong, og tok dermed sitt første seriegull.

– Det er fantastisk. Det var ingen som hadde troen på oss, men nå står vi her. Vi har vært suverene, sier Toppseriens toppscorer til TV 2.

Slik var kampen
Allerede i den tredje siste serierunden hadde LSK Kvinner muligheten til å sikre seriemesterskapet. Med seier borte mot Kolbotn ville Lillestrøm være sikret gullet for fjerde året på rad.

Men det var Kolbotn som kom best i gang på Sofiemyr. Karina Sævik vendte pent opp inne i LSK-boksen, før hun dunket ballen vakkert i mål via tverrliggeren til 1-0 etter 33 minutter.

Det gikk ikke mange minuttene før LSK utlignet. Etter et presist oppbygget angrep, slo Guro Reiten en strålende stikker til Emilie Haavi. Landslagsspilleren prikket sikkert inn 1-1 fra kort hold.

Like før pause var Kolbotn og Nora Lie nærme 2-1, men LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand fikk slått skuddforsøket i stolpen og ut. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Mikalsen storspilte, men så dukket Haavi opp igjen
Etter 64 minutter fikk Kolbotn en stor mulighet til å utsette gullfesten. En svak klarering endte rett i beina til Julie Kæboe, men Ingrid Moe Wold reddet på streken. Kun minutter senere fikk Guro Reiten sjansen i motsatt ende, men Toppseriens toppscorer klarte ikke å overliste Koltbotn-keeper Aurora Mikalsen. Like etter vartet Mikalsen opp med en praktredning da hun stoppet Sophie Haugs heading fra kort hold.

Etter 73 minutter kom veteranen Solveig Gulbrandsen (36) inn for hjemmelaget. Men det ga ingen umiddelbar effekt. Omtrent ti minutter før slutt var Haavi igjen på ferde. Reiten fant Haavi, og angriperen kom seg fri inne i Kolbotn-boksen før hun dunket ballen opp i nettaket til 2-1.

Kun minutter senere forserte Haavi på venstrekanten før hun serverte presist til Ingrid Kvernvolden, som enkelt satte inn 3-1.

Lillestrøms spillerne jubler over 2-1-scoringen under søndagens kamp på Sofiemyr stadion.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Lillestrøms spillerne jubler over 2-1-scoringen under søndagens kamp på Sofiemyr stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Med seier sikret gultrøyene seriemesterskapet for fjerde år på rad. Dette var Hege Riises første seriemesterskap som hovedtrener. Kolbotn står fortsatt i fare for å rykke ned med sine ni poeng, men har likevel både Grand Bodø og Medkila bak seg på tabellen.

Slik stilte lagene:

Kolbotn: Mikalsen; Gausdal, Nordahl, Sørsdahl, Elvebakken; Lie, Pedersen, Sævik, Norem; Klæboe, Kemppi.

LSK: Fiskerstrand; Wold, Westerlund, Brenn, Sønstevold; Haavi, Hansen, Reiten, Spord; Bachor, Haug.