SUKSESSDUO: Harry Kane med Mauricio Pochettino etter hat trick mot APOEL i Champions League. Foto: Action Images via Reuters/Matthew Childs
SUKSESSDUO: Harry Kane med Mauricio Pochettino etter hat trick mot APOEL i Champions League. Foto: Action Images via Reuters/Matthew Childs

Kane om forholdet til Pochettino og vektproblemene:

– Jeg ville ikke tro det

Harry Kane snakker ut om forholdet til suksessmanageren i ny bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er Mauricio Pochettino «forelsket» i Harry Kane, men forholdet har ikke alltid vært like rosenrødt.

I den nye Pochettino-boken til Guillem Balague, «Brave New World», forteller Kane om den første tiden under den suksessrike Tottenham-manageren.

– Jeg kom tilbake fra ferie og trodde jeg var i ok form. Vi testet fettprosenten, og jeg hadde høyest på laget, 18 prosent eller noe sånt, forteller Kane i boken.

– Jeg ville egentlig ikke tro det. Jeg tenkte: "Dette må være feil!". Han hadde sin egen lille øvelse, sin egen løpstest, som bare blir tyngre og tyngre.

– Vi gjorde mye av det i sesongforberedelsene. Vi jobbet også mye med det taktiske. Han ville naturlig nok få inn sin filosofi. Jeg lærte mye på den korte tiden. Spesielle bevegelser for eksempel. Han spilte midtstopper, så han vet hvordan en spiss bør opptre for å skaffe seg et fortrinn, forteller måltyven.

– Han var bare ærlig
Det er ingen selvfølge at Harry Kane skulle bli en av verdens beste angripere. Etter utlån, med varierende grad av suksess, til klubber som Leyton Orient, Millwall, Norwich og Leicester, klarte engelskmannen etterhvert å etablere seg på Spurs-laget.

Kane minnes også tilbake til en tidlig samtale med Pochettino. Spissen hadde prestert bra i Europaligaen, men fikk likevel ikke tillit i Premier League. Det frustrerte angriperen.

– Han sa at fettprosenten min var høy, og at jeg ikke prøvde hardt nok. Det var det. Andre managere ville kanskje prøvd å blidgjøre spilleren, men han var bare ærlig.

– Han sa: "Du må gjøre ditt og datt, og derfor er du ikke på laget". Det traff meg. Jeg forstod hva jeg måtte gjøre. Så jeg tok budskapet til meg, og det har gått ok siden det, sier Kane.

– Han er en kriger nå
Pochettino husker også godt at Kane slet under begynnelsen av hans regime.

– Kane var en frustrert fyr da jeg kom til klubben. Han slet med å se fremtiden sin i klubben med to-tre spisser foran seg i køen. Han ble konstant sendt ut på lån, forteller argentineren.

– Det var noen tøffe måneder, for vi "klikket" ikke til å begynne med. Han var ute av form, og som 21-åring hadde han vaner som en spiller i 30-årene. Jeg hadde flere lange samtaler med ham, og jeg prøvde å få ham til å forstå at han måtte være klar når mulighet kom. Berømmelse og store overgangssummer er ikke veien til en startplass, kun hardt arbeid. Harry var ydmyk nok til å lytte og ta imot råd, forteller Pochettino.

Etter at Kane fikk tillit i startoppstillingen, har han utviklet seg til å bli en spiss i ypperste verdensklasse.

– Han er en kriger nå. Han var det allerede da, men jeg visste ikke at han hadde det i seg. Jeg snakker ikke om ferdigheter, men om den essensielle mentale styrken som trengs på elitenivå. Jeg mener han er den beste i verden når det kommer til mental styrke og viljestyrke, sier Pochettino.

– Vi spøker en del med det
Etter en målløs august, har 24-åringen virkelig funnet tilbake til scoringsformen igjen. I løpet av september scoret spissen hele elleve Spurs-mål. Også for landslaget ble han matchvinner mot både Slovenia og Litauen.

– Pochettino har fortalt meg at jeg kan bli den beste spissen i verden. Vi spøker en del med det. Når jeg hører ham si det til pressen, så vet jeg at han prøver å gi meg selvtillit. Men neste dag vil han sende meg en melding med hva han sa, før han sier: "Men vi trenger å jobbe hardere og vi trenger å gjøre mer."

Neste mulighet for flere Premier League-scoringer kommer neste søndag. Da kommer Liverpool til Wembley i et TV 2 Premium sendt oppgjør.