Overlegne Manchester City lekte seg til tabelltopp

Nok en tung aften for et bortelag på Etihad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City – Stoke 7-2:

Nok en gang var Manchester City i det lekne humøret på Etihad, og ligger nå to poeng foran Manchester United etter dagens resultat på Anfield.

– Nå ser du et lag der alt faller på plass. Dette ser så utrolig imponerende ut, og det de holder på med er FIFA-fotball. Jeg synes synd på Stoke her, oppsummerte TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i studio etter kampen.

Se sammendrag av målfesten i vinduet øverst!

– Meldingen var City er at de spiller slik i alle kamper, men gjør det mye bedre. Det ser nærmere umulig ut å spille mot Manchester City nå. Dette så ut som et juniorlag mot et A-lag, konstaterte Hangeland.

Manchester City har nå scoret imponerende 17 mål på sine tre siste hjemmekamper, og Pep Guardiolas menn spilte ut Stoke etter alle kunstens regler. Allerede etter 26 minutter stod det 3-0 til hjemmelaget.

– Det er så vakker fotball at det nesten er vanskelig å sette ord på det. Et Stoke som er fullstendig utspilt – det er profesjonelle spillere som tjener millioner på millioner, men de aner ikke hva de skal gjøre. De ser ut som amatører når de møter Pep Guardiolas lag i storform! Dette er som feige lag på løkka, oppsummerte TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Stoke anført av Mame Biram Diouf hadde imidlertid et comeback i seg. Først reduserte han til 1-3 like før pause, før han headet via Kyle Walker og inn til 2-3.

Da våknet hjemmelaget igjen, og bare et kvarter senere stod det 6-2 på Etihad. Innbytter Bernardo Silva fastsatte sluttresultatet til 7-2 med sin første scoring i lyseblått.

Pep Guardiola mener selv at dette var noe av det beste han har sett av laget sitt.

– Vi kan alltid gjøre det bedre, men jeg kan ikke si noe imot på at dette var den beste kampen vår siden jeg kom hit. Det er slik vi ønsker å spille, og alle har troen på at vi skal vinne. Vi skaper utrolig mange sjanser, sa Guardiola til Manchester Citys nettsider etter kampen.

Heldige som har de Bruyne

Gabriel Jesus lot seg imponere av lagkamerat Kevin de Bruyne, som fikk bestemannsprisen av eget publikum.

– Jeg er veldig glad for at jeg får spille rundt slike spillere, og alle føler seg heldige for at vi har ham. Vi jobber veldig hardt for å score så mange mål, og er veldig fornøyde med hvordan ting går for tiden, sier tomålsscorer Jesus til BBC ved kampslutt.

Den langtidsskadede backen Benjamin Mendy frydet seg også over lagkameratenes prestasjoner, og oppdaterte gjennom hele kampen på Twitter.

– Jeg vet ikke om vi klarer det på en regnfull dag i Stoke, men vi klarer det hvert fall hjemme hittil, skrev Mendy.

– De Bruyne har flere målgivende i én kamp enn de fleste har i løpet av en hel karrière, skrøt backen.

Hjemmelaget lekte

Som ventet hadde Pep Guardiolas menn mye ball. Allerede etter sju minutter resulterte presset i en enorm mulighet for Leroy Sané.

Et innlegg fra de Bruyne datt ned i tyskerens føtter fem meter fra mål, men han blåste den langt over med det svakere høyrebeinet.

– Leroy Sané blåser den i orbit. Det er en ball han sitter 19 av 20 ganger. En gedigen mulighet for Manchester City, kommenterte TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Etter et par forsøk fra Sterling, fikk de lyseblå det til å se enkelt ut da de kontret inn 1-0. Sterling sendte frem de Bruyne, som spilte fri Walker, som fant Jesus på åpent mål.

– Det er så enkelt ut! Han gjør savnet av Aguero minimalt, sa Wikestad.

Like etter danset City seg gjennom Stokes forsvar på ny. De Bruyne kamuflerte en perfekt gjennombruddspasning til Sané som et skudd. Tyskeren spilte ballen uselvisk til Sterling alene med keeper.

Nok en gang scoret de lyseblå på åpent mål. På sidelinjen kunne ikke Guardiola gjøre noe annet enn å gi stående applaus for det utrolige spillet.

– Det er så vakker fotball at det nesten er vanskelig å sette ord på det. Et Stoke som er fullstendig utspilt – det er profesjonelle spillere som tjener millioner på millioner, men de aner ikke hva de skal gjøre. De ser ut som amatører når de møter Pep Guardiolas lag i storform! Dette er som feige lag på løkka, oppsummerte TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

Ligalederen ga seg ikke. Fem minutter senere rullet de nok en gang opp et utrolig angrep, og Sané ble nok en gang spilt gjennom langs venstresiden. Innlegget fant Sterling på bakerste, men istedenfor å skyte spilte lynvingen den tilbake i feltet og fant David Silva.

Den elegante spanjolen holdt nesten på å miste kontroll på ballen, men klarte å plassere den fint forbi Jack Butland.

Like etter viste TV-grafikken de stygge tallene for Stoke. Ballbesittelse: 82-18.

Bortelaget hadde imidlertid et comeback i seg. Jesé flikket ballen med hælen til Mame Biram Diouf, som reduserte med en avslutning i nettaket.

Spenning i kampen

Det tok ikke mer enn ett minutt før Stoke reduserte nok en gang. Den 18 år gamle debutanten Tom Edwards serverte et perfekt innlegg til Mame Biram Diouf, som headet den ned i Kyle Walkers bein og i mål. Med 2-3 ble det igjen spenning på Etihad, men da våknet City.

– Jeg synes det er tøft at dette klassifiseres som et selvmål, men det er jo det, konstaterte Brede Hangeland etter kamp.

Kurt Zouma slo en stygg feilpasning på midtbanen, og havnet i feil bein for Stokes del. Kevin de Bruyne fosset opp langs høyreflanken, og serverte Jesus perfekt på bakerste stolpe.

– Det er en helt fantastisk prestasjon av de Bruyne, sier Erik Thorstvedt etter kamp.

Fem minutter senere endte ballen hos Fernandinho utenfor 16-meteren, og plutselig ledet de lyseblå med tre mål igjen. Brasilianeren fikk drømmetreff, og ballen gikk i mål via tverrliggeren.

– Det går knapt an å treffe en ball bedre, kommenterte Wikestad.

City ga seg ikke der. Nok en gang stod de Bruyne bak et praktangrep, og sendte frem Leroy Sané som satte den kontant i kassen. De Bruyne ble byttet ut like etter, og en av kampens kanskje største spiller gikk ut til stående ovasjoner fra et imponert Etihad-publikum.

– Om den første målgivende til de Bruyne var bra, se på den her da! Den måten han finner Sané på er helt utrolig, mener Hangeland.

I kampens 78. minutt skulle serielederen ydmyke gjestene ytterligere. Ballen endte hos Sterling inne i boksen, som med kampens andre målgivende pasning spilte frem innbytter Bernardo Silva. Portugiseren kunne enkelt tuppe inn sitt første mål i lyseblått.

Lagoppstillinger:

Manchester City (4-3-3): Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Delph; De Bruyne (Gundogan), Fernandinho (Touré), Silva; Sterling, Jesus (Silva), Sané

Stoke (4-4-1-1): Butland; Edwards (Sobhi), Zouma, Wimmer (Indi), Pieters; Diouf, Fletcher, Cameron, Choupo-Moting; Shaqiri; Jesé (Afellay)