«Det er instinktet mitt»:

Vanvittige de Gea-reddet Manchester United mot Liverpool

Storkampen på Anfield ble en intens affære, men målene uteble mellom Liverpool og Manchester United.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!

Liverpool-Manchester United 0-0

– Jeg må ærlig innrømme at jeg trodde Manchester United skulle få til vesentlig mer offensivt enn det de har gjort i denne kampen. Med den selvtilliten de har i laget og så mye gode spillere, så synes jeg det har vært veldig tamt.

Ordene tilhører TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre, og ble uttalt fra kommentatorplass like før slutt i 0-0-oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United lørdag.

Storkampen i Premier League var nemlig intens, men skuffende sett fra et underholdningsperspektiv, og i hvert fall for dem som ønsket fyrverkeri fra Manchester.

– Mange trodde han skulle velge en litt dristigere kampplan, med den flotte sesongstarten de har hatt, men det er på mange måter en blåkopi av forrige sesongs opplegg.

– Liverpool skapte mest. De dominerte denne fotballkampen så å si fra begynnelse til slutt. De var det beste laget, men de manglet uttellingen. Men José Mourinho kom hit for å ødelegge for hjemmelaget, som han gjorde for ett år siden, og han klarte det igjen, sa kommentator Øyvind Alsaker.

Klopp: – De kom for ett poeng
Liverpool-manager Jürgen Klopp var igjen fornøyd med prestasjonen, og mente motstanderen kun gikk for det ene poenget.

– Igjen var prestasjonen verdt tre poeng, for vi var det beste og mest aktive laget. Jeg tror United kom for ett poeng og fikk det. Vi ville ha alle tre, men fikk ett. Slik er situasjonen. Mot et så godt lag som Manchester United får du ikke tjue målsjanser, men vi hadde nok store, spesielt i første omgang, og Philippe Coutinho skulle hatt straffespark, sa tyskeren.

Også en Manchester United-legende på sidelinjen uttrykte skuffelse overfor gamleklubbens kampplan etter kampslutt.

– Jeg er litt skuffet. Jeg mener de kunne gjort mer. Backene stod igjen, og José gamlet på at Lukaku, Martial og Rashford skulle gjøre ting på egenhånd. Jeg synes de så slitne og uinspirerte ut. 0-0 her er et bra resultat, mellom internasjonal pause og Champions League, men det er litt skuffende og det har stanset momentumet de hadde, sa Peter Schmeichel, som gjestet TV 2s sending.

Mourinho: – De skapte én sjanse etter hjørnespark. Bortsett fra det, hadde vi full kontroll
Da José Mourinho ble intervjuet etter kampslutt, trakk han frem det positive i hans lags kampplan.

– I første omgang hadde vi energi i midtbanen og hadde god kontroll. De skapte bare én sjanse etter et hjørnespark, der vi ikke presset godt nok på andreballen. Bortsett fra det, hadde vi fullstendig kontroll. De fant ikke rom da de hadde ballen. Vi hadde en stor målsjanse ved Romelu Lukaku, og hadde enda flere i andre omgang, sa portugiseren.

I intervjuet før kampen snakket han om United-spillere som kom skadet tilbake fra landslagsoppdrag.

– Jeg trengte benken min, men i dag hadde jeg ingen benk. Vi måtte spille mot Henderson, Wijnaldum og Can, som spilte hele kampen. I tillegg trakk Coutinho inn i midten. Jeg hadde ikke noe å svare med, sa han etter kampslutt.

Vanvittig de Gea-redning i Liverpool-dobbeltsjanse
Kampens største snakkis oppstod i 1. omgang, da Manchester Uniteds keeper David de Gea leverte en redning helt fra øverste hylle som holdt sitt lag inne i kampen. Roberto Firmino snurret rundt med Manchester United-forsvaret, og serverte Joel Matip like utenfor femmeteren. Da alle trodde stopperen skulle sette ballen i nettet, fikk spanjolen vartet opp med en ekstrem fotparade.

– Det er en helt vanvittig redning. Avslutningen er bra, men det er en strålende redning, sa TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre da sjansen oppstod.

Utøveren selv, de Gea, hadde forklaringen på hvordan han fikk det til etter kampslutt.

– Jeg prøvde å reagere raskt. Noen ganger går fotball så raskt, så måtte bare sette ut foten. Heldigvis reddet jeg. Det er instinktet mitt, sier David de Gea.

Phil Jones fikk ikke avverget ordentlig på returen, og en ny stor sjanse oppstod for Liverpool. Dessverre for vertene gikk Mohamed Salah og Philippe Coutinho i veien for hverandre, og det endte med at førstnevnte skjøt utenfor De Geas høyre stolpe.

Peter Schmeichel, som altså gjestet TV 2s studio ved sidelinjen både i pausen og før kampstart, var blant dem som var raskt oppe med tomlene på Twitter, og gjentok hyllesten i pausen.

– Det er først en utrolig redning, og så i mine øyne en utrolig bom. De Gea erfarer noe annerledes denne sesongen, fordi han ikke får så mange skudd på seg. Spørsmålet har vært hvordan han håndterer det, og han har bevist at han gjør det bra, sa dansken.

– Det var en stor redning. Vi hadde noen store sjanser, som min, men vi må ta med oss det positive, sa Joel Matip etter kampslutt.

Mignolet avverget farlig Lukaku-variant
Tre minutter før pause måtte også Simon Mignolet vise fram keeperteknikk av høy klasse. Romelu Lukaku kombinerte flott med Henrik Mkhitaryan og Anthony Martial, var plutselig helt gjennom og klinket til, men den storvokste belgier ble stoppet av sin landsmann.

– Jeg hadde ventet en bedre avslutning der fra storscorer Lukaku, sa kommenator Øyvind Alsaker som få minutter senere kunne konkludere med at lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0.

Gedigen Can-sjanse etter pause
Den første store sjansen etter pause falt også til Liverpool, da Joe Gomez fant Emre Can med en lekker innleggsvariant. Tyskeren fikk strukket fram foten og avsluttet på direkten på en slags volley, men forsøket gikk kun like til værs og over målet til de Gea.

– Det er en gedigen mulighet. Men den kommer etter strålende angrepsspill, kommenterte ekspert Myhre.

– De hadde mange sjanser, men det blir ikke nok scoringer. Jeg håpet faktisk han ville bomme på ballen, for da tror jeg den hadde gått rett inn, sa Robbie Fowler etter kampslutt.

Det var det udiskutabelt, men diskutable situasjoner oppstod også på Anfield. Blant annet da Philippe Coutinho gikk i bakken og ville ha straffespark i en situasjon der Ander Herrerra var involvert.

– Herrera lever farlig. Coutinho er innenfor 16-meteren, og da skal en opptre varsomt, kommenterte Alsaker.

Fremdeles sju poeng som skiller rivalene
Liverpools angripere fortsatte til tider også å gjøre det vanskelig for gjestene, men Roberto Firminos farlige innlegg rundt 20 minutter før slutt traff aldri Mohamed Salah.

– Igjen er det strålende angrepsspill og bevegelse. Men til slutt er det litt for upresist. Men de nærmer seg, ekspertkommenterte Myhre.

Nærmere kom dog aldri vertene, og dermed ebbet det ut med 0-0 på Anfield. Resultatet betyr at det fremdeles er sju poeng mellom de to lagene på tabellen, som Manchester United nå har 20 og Liverpool 13 poeng på etter åtte kamper.

– Det var en tøff kamp, men vi kom ikke for ett poeng. Vi hadde håpet å ta alle tre, men vi holdt nullen og tapte ikke. Vi går alltid for å angripe og score mål, men vi visste det ville bli vanskelig. Vi hadde et par halvsjanser, men som sagt så fikk vi med oss ett poeng, sa Ashley Young etter kampslutt.

Manchester United stilte uten både Juan Mata og Marcus Rashford fra start, og før kampen sa José Mourinho at sistnevnte ikke var helt skadefri. Allikevel kom han innpå de siste 25 minuttene av oppgjøret, men ble for det meste stoppet av Joe Gomez og klarte aldri å sette sitt preg på oppgjøret.

– En Premier League-spiller er aldri 100 prosent. Det er alltid noe. Hvis han ikke var frisk, ville han ikke vært på benken engang, sa Liverpool-legenden Robbie Fowler, som gjestet TV 2s studio, før kampstart.

Lik TV 2 Sporten på Facebook