Eriksen matchvinner da Spurs endelig vant en Premier League-kamp på Wembley

Sesongens første Premier League-seier på eget gress er et faktum for forrige sesongs beste hjemmelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i vinduet øverst!

Tottenham-Bournemouth 1-0

Tottenham ønsker å henge med helt i toppen av Premier League-tabellen, men har ikke fått det helt til å stemme på eget hjemmegress på Wembley.

Lørdag fikk de dog sin første Premier League-seier der for sesongen, da Bournemouth ble slått 1-0.

Formspilleren Christian Eriksen ble matchvinner med en flott avslutning i hjørnet like etter hvilen.

Seieren betyr at Spurs, som forrige sesong vant 17 og spilte to uavgjorte på White Hart Lane, har tatt knekken på det mange har omtalt som et Wembley-spøkelse.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var viktig å ta de tre poengene. Det var vanskelig å finne rom i 1. omgang, men vi jobbet og klarte å fikse det. Jeg synes supporterne var fantastiske, som alltid. Jeg er lykkelig over forholdet vi har til fansen, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino etter kampslutt.

Argentineren fikk også spørsmål om hvor fornøyd han nå er med at journalistene nå kan slutte å spørre om Wembley-forbannelsen.

– I mine øyne er det helt normalt at dere har måttet spørre. Men jeg er så fornøyd med at vi klarte å unngå det spørsmålet i dag, og jeg håper vi kan gjøre det resten av sesongen, sa en smilende Pochettino.

Bournemouth nærmest før hvilen
I tur og orden hadde Chelsea (tre), Burnley og Swansea (begge ett) tatt poeng på Spurs' nye midlertidige hjemmearena denne sesongen, og lørdag var det Joshua King, som spilte 90 minutter til tross for landslagsskadefraværet forrige uke, og Bournemouths tur til å frustrere de liljehvite.

Men denne gangen slapp hjemmefansen med skrekken, selv om det i 1. omgang var gjestene som var nærmest. Bournemouth ville blant annet ha straffe like før 20 minutter var spilt. Davinson Sanchez blokkerte Junior Stanislas' forsøk like foran målstreken, og reprisene viste at det muligens var snakk om en hands.

Hugo Lloris, som har lov til å bruke hendene, måtte deretter redde Tottenham like etterpå. Det som var nære ved å bli et selvmål av Eric Dier på et hjørnespark, ble avverget med en flott refleks.

– Det er en utmerket redning. Se på reaksjonen. Det er absolutt briljant. Han har ingen tid på å reagere, men får den bort, sa Premier League TVs egen ekspertkommentator Tony Gale.

Uvanlig tam Kane
Storscorer Harry Kane måtte vente til drøye halvtimen før han fikk avsluttet for første gang, men etter å ha lurt offsidefellen klarte han ikke å få skutt godt nok. Asmir Begovic reddet forsøket enkelt, noe som skulle bli symptomatisk for ettermiddagen til mannen som har vært Premier Leagues toppscorer de to seneste sesongene.

Kane hadde scoret seks mål på sine tre møter med Bournemouth tidligere i Premier League-karrieren, men måtte gå målløs av banen denne gangen.

Eriksen ga Spurs kjempestart i 2. omgang - Kane bommet og bommet
Halvannet minutt ut i 2. omgang skulle uansett både Kane og Spurs smile, og da den ene formspilleren sviktet så steg den andre frem da laget hans trengte det som mest. Christian Eriksen fikk altfor enkle arbeidsvilkår sett med gjestenes øyne, og trillet iskald inn 1-0 med sin i utgangspunktet svakere venstrefot. Det var danskens tredje mål på de siste fem Premier League-kampene.

Tottenham fikk noe mer rom å spille i, og skapte mer og mer utover omgange uten virkelig å imponere enormt spillemessig. Kane var fremdeles ikke i sitt vanlige hjørne, selv om han fant nettmaskene etter en snau time. Dessverre for Mauricio Pochettinos lag var han i offside, så «scoringen» med hodet ble annullert.

Kun få minutter senere burde septembers beste spiller i Premier League scoret igjen, men storscoreren brukte for lang tid i to situasjoner og måtte se Asmir Begovic avverge dem begge med gode inngrepner.

Defoe nære utligning
På motsatt side måtte også Hugo Lloris i aksjon igjen, og snaue kvarteret før slutt var det nære ved at den tidligere Spurs-spissen Jermain Defoe straffet gamleklubben. En lur avslutning mot nærmeste hjørne sendte nesten innbytter inn i målprotokollen, men Spurs' kaptein avverget med en lang tå.

Christian Eriksen var også nære ved å score sitt andre, da han ni minutter før slutt ladet kanonen fra like utenfor 16-meteren. Igjen var dog Begovic parat, og slo til hjørnespark.

Enorme Spurs-sjanser på overtid
I sluttminuttene var så Eric Dier først nære etter vakkert kombinasjonsspill av nettopp Eriksen og Kieran Trippier, men denne gangen blokkerte Bournemouth-forsvaret. På overtid var det Dele Allis tur til å være nære etter et flott raid fra innbytter Moussa Sissoko, men han fikk ikke helt vinklet hodet godt nok på headingen.

Deretter var det Harry Winks sin tur til å avslutte en situasjon der Spurs kom fire mot én. Unggutten skjøt over for tomt mål, i en situasjon hjemmelaget etterpå fikk frispark i fordi keeper Asmir Begovic hadde felt innbytter Georges Kevin N'Koudou i foranledningen til gigantsjansen.

Scoring ble det dermed ikke, men med tre poeng henger i hvert fall Tottenham med i toppen. Spurs er nummer tre, fem poeng bak Manchester City og tre bak Manchester United.