Comeback-Zaha sjokkerte Chelsea – Palace tok sesongens første seier

Crystal Palace hadde ikke verken scoret eller tatt poeng i Premier League. Så kom forrige sesongs mester på besøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i vinduet øverst!

Crystal Palace-Chelsea 2-1

Crystal Palace stod uten poeng og uten scoring etter de sju første Premier League-kampene denne sesongen, men mot forrige sesongs mester Chelsea ble det litt av et fyrverkeri.

Vertene i Sør-London fikk nemlig åpnet begge kontoer, og vant 2-1 på Selhurst Park. Dermed sjokkerte Roy Hodgsons lag Fotball-England med seieren over den regjerende mesteren.

Matchvinner ble Wilfried Zaha, som var på banen for første gang siden serieåpningen.

– Han var en skinnende stjerne og herjet til tider med Chelsea-forsvaret, sa TV 2s programleder Jon Hartvig Børrestad etter kampslutt.

Chelsea slet med skader på flere sentrale spillere, og Antonio Conte var skuffet etter kamsplutt.

– Vi må akseptere situasjonen, og prøve å gjøre vårt beste. Nå må vi sjekke situasjonen til alle spillerne, og tenke på neste kamp. Vi må ta kamp for kamp. Denne sesongen vil bli veldig vanskelig. Det er viktig for oss å forstå at vi prøver å bygge noe for framtiden. Vi har endret oss mye, men det eneste som gjelder i disse omstendighetene er å jobbe, jobbe, jobbe, sa italieneren.

Rotemål åpnet kontoen: – Det er veldig stygt
Sesongens første Palace-mål kom etter en merkelig situasjon like etter ti minutter var spilt. Andros Towsend fant Yohan Cabaye, som på finurlig vis fikk ballen i nettet via Cesar Azpilicueta.

– Det er et veldig stygt mål, men det er fantastisk for Palace, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio i pausen.

– Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. For et tidspunkt å finne sin første scoring på, sa programleder Jon Hartvig Børrestad underveis i TV 2s Målshow-program på TV 2 Sport Premium 3.

Bakayoko utlignet - Zaha sendte Palace foran
Palace ledet ikke lenge, for Tiemoue Bakayoko raget høyest og stanget inn 1-1 for Chelsea etter et hjørnespark av Cesc Fàbregas etter 18 minutter, men Roy Hodgsons mannskap Palace gjenvant ledelsen like før pause.

Mamadou Sakho brøt slik bare han kan, og foret deretter en Wilfried Zaha som fant nettmaskene i comebacket.

– Det er derfor de har savnet ham. Han ser muligheten og ruller den inn i det lengste hjørnet, sa Premier League TVs egen ekspertkommentator Clive Allen etter lynvingens iskalde scoring.

Oppgjøret var Zahas første siden serieåpningen, da han har slitt med skade siden. I mellomtiden har Frank de Boer blitt erstattet med Roy Hodgson, og tabelljumbo Palace hadde før kampen altså 0-0-7 og 0-17 i poeng- og målscoringsstatistikken.

– Nå har det virkelig løsnet. Slalåm gjennom Chelsea-forsvaret, kommenterte Børrestad i TV 2-programmet Målshow.

Chelsea kjempet for utligning - fikk aldri målet
Palace klamret seg til ledelsen utover i 2. omgang, men Chelsea hadde flere farlige visitter. Blant dem som, overraskende nok, fikk muligheten, var unngutten Charly Musonda. Tidligere denne uken ble det rapportert at Chelsea kom til å låne ut Musonda etter at han havnet i trøbbel og måtte unnskylde seg etter en Instagram-post.

20-åringen skal være misfornøyd med spilletiden, og skrev på det sosiale mediet at «Du ofrer, du jobber hardt, hardere. Du gir mer enn forventet, og ofte mer enn du kan, fordi du elsker det du gjør og åpenbart mer enn du burde. Og hva får du igjen? I praksis ingenting... ferdig».

Allikevel fikk han komme innpå, til kun sin andre Premier League-opptreden noensinne, og snaut 20 minutter før slutt var det nære ved at han utlignet. En vakker pasning fra Fàbregas fant ham i bakrommet, men etter å ha dempet ballen på brystet gikk avslutningen over målet til den hjemvendte Palace-keepren Julian Speroni.

Argentineren er tilbake i varmen, etter å ha vært reservekeeper hele forrige sesong. Lørdag stod Palace-legenden, som har vært i klubben siden 2004, sin første Premier League-kamp siden mai 2016 ettersom førstekeeper Wayne Hennessey måtte stå over med skade. I comebacket fikk både han og Zaha også feire tre poeng, for selv om stjernene fra vest i byen var nære, ble det aldri scoring i 2. omgang for Antonio Contes lag.

– Vi hadde en kampplan, og vi jobbet hardt. Vi fikk det første målet, og det å få det andre rett før pause var vitalt. Laget ville at jeg skulle komme tilbake, og jeg klarte det. Det er en drøm å slå Chelsea hjemme, sa Zaha etter kampslutt.

Cahill: – Kamper som dette må vi vinne
Dermed gikk Chelsea på sitt tredje tap for sesongen, og blir stående på 13 poeng etter åtte kamper. Hele forrige sesong tapte den regjerende mesteren kun fem kamper totalt. Manchester City på tabelltopp har 22, og dermed er Chelsea allerede ni poeng bak.

– Det er for tidlig å bli bekymret, men kamper som dette må vi vinne. Ikke for å være respektløs, men det må vi. Vi er enormt skuffet. Først og fremst over resultatet, men også over kvaliteten på prestasjonen. Det at vi mangler spillere har en del å si, men vi har gode nok spillere utpå her i dag til å forvente en bedre prestasjon enn det vi leverer, sa Chelsea-kaptein Gary Cahill etter kampslutt.

Det er kun andre gang i Antonio Contes tid på Stamford Bridge at Chelsea har tapt to strake Premier League-kamper på rad. Den regjerende mester røk også i forrige runde, da med 0-1 hjemme mot Manchester City.

Palace tok som nevnt sine første poeng, og kan begynne å speide oppover tabellen igjen. Plutselig er de kun fire poeng bak trygg plass.

– Vi har prøvd å bygge på det som har vært positivt. Vi ville vise at vi kan spille fotball. Vi har kvalitetsspillere, og når vi beveger oss og spiller pasninger, så vil vi være en trussel. Man kan ikke holde plassen i denne ligaen kun ved å forsvare seg, sa Palace-manager Hodgson etter kampslutt.

– Som de fortjente det. Roy reiser mot nye poeng. Det var fullt fortjent også, men to mål holder når Chelsea bare scorer ett, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.