Premier League-stjernens vanskelige avgjørelse: – Måtte la datteren vår dø

Da Charlie Austin og konen Bianca fikk vite at deres datter kom til å bli født med en alvorlig hjerneskade, sto paret overfor sitt tøffeste valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Southampton mot Newcastle på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag klokken 17.00.

Southampton-angriperen Charlie Austin har båret på en hemmelighet i over sju år, men nå har konen Bianca delt parets hjerteskjærende historie på Facebook.

– Mine venner og mange bekjente vet allerede at jeg fødte en død baby, men det er veldig få som vet hvilken traumatisk opplevelse det var å ta den beslutningen, skriver hun i innlegget, som er publisert i anledning «Baby Loss Awareness Week».

I august 2010 viste undersøkelser at datteren deres ville bli født med alvorlig hjerneskade, og legene skal ha fortalt at hun aldri ville kunne gå, snakke eller spise uten hjelp av et rør.

– Jeg brøt sammen på vei ut av sykehuset, og jeg husker at jeg tenkte at dette var noe som skjedde med andre, ikke meg, skriver hun.

Foreldrene tok det vanskelige valget og avsluttet svangerskapet i den 34. uken. Tre dager senere ble Tayton Grace Austin dødfødt.

– Jeg kan ikke forklare hvor vanskelig den beslutningen var, men jeg tror det er som å slå av en respirator for en person du elsker. Charlie og jeg tok vårt vanskeligste valg, at vi måtte la vår lille jente forlate oss, skriver Bianca.

– Selv om du aldri har møtt babyen i magen din, har du enormt med kjærlighet for det. Du har allerede sett for deg å ta med henne hjem, se henne ta sine første steg og første skoledag. Du har fremtiden deres allerede i hodet, men alt jeg hadde sett for meg, ville aldri bli noe av. Min lille jente var for svak og hadde bare levd et liv i smerte, fortsetter hun.

Paret giftet seg i 2015 og har i dag to barn sammen.

– Livet går videre og jeg har lært med å leve med smerten. Å miste barnet knuste meg aldri, men det forandret og jeg er sikker på at jeg for resten av livet kommer til å være en annen person enn før det skjedde, skriver Bianca Austin.