To personer er bekreftet omkommet etter den tragiske båtkantringen i Seljordsvannet.

Seks personer var ute i den åpne båten som kantret ved Lilløy i vannet i Telemark i 14-tiden torsdag. Fem av dem som var med på båtturen, var skoleelever og gikk på videregående eller voksenopplæring i Nome og Bø.

Den siste er lærer som fortsatt er savnet etter ulykken.

Over femti personer fra Sivilforsvaret og Røde Kors bidrar i søket på land og vann. Det er rundt 70 meter dypt der båten kantret.

Vil hjelpe

Fire kompiser av de avdøde møtte opp ved ulykkesstedet fredag for å se om de kunne bistå letemannskapene. De syntes det var vanskelig å sitte hjelpeløse hjemme – sjokket over at bestekompisen deres er én av de omkomne, er tungt å bære.

– Vi kom hit for å se om vi kunne hjelpe til med noe, og for å kanskje forstå hva som gikk galt, forteller Omar Maari (22) til TV 2.

De visste at kompisen skulle på båttur torsdag, og da de begynte å få meldinger om en ulykke og leste i mediene at flere var fryktet omkommet, forsøkte de å ringe vennen – uten å få svar.

– Vi ble jo veldig bekymret da vi leste at en båt hadde kantret, fordi vi visste at han var på båttur, forteller Josef (24).

– Jeg satt og spiste da jeg fikk en telefon hvor jeg ble spurt om jeg var med bestekompisen min eller ikke. Da det stod i avisen at to var døde, så skjønte jeg at det var ham, sier Mohammed Homssa (15).

– En hyggelig tur endte tragisk

Den avdøde beskrives av kompisgjengen som snill, omtenksom, morsom og alltid med et smil om munnen.

– Det er veldig trist å tenke på at de plutselig er borte. Det er helt uvirkelig at bestekompisen vår er død. Det er nesten ikke til å tro at en så hyggelig tur skulle ende så tragisk. De kom jo hit for å ha det gøy i høstferien, også skjer noe så uventet og trist, sier Josef.

Omar forteller at det blir rart å ta fatt på hverdagen uten bestevennen.

– Det blir vanskelig fordi vi var sammen med ham hver dag, både på skolen og hjemme.