Solskjær mener manchester united er overlegne på ett område:

– Ingen i Europa kan stå imot dem

Spisslegenden mener at de røde djevlene er overlegne fysisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Manchester United ser veldig bra ut nå, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

Lørdag 13.30 kan du se Liverpool – Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo!

– Fysisk er det ingen lag i Europa som kan stå imot dem. Hvert fall ikke når Pogba er tilbake. Stopperne er store og sterke, de har Matic på midtbanen og Lukaku på topp. I tillegg får de jo Zlatan tilbake etter hvert, og de har Rashford der med både fart og styrke.

I tillegg mener han de store spillerne har rette folk rundt seg.

– Du har Martial, Mkhitaryan og Mata som bidrar med «cleverness» og finesse. Stallen ser mer og mer komplett ut, og det ser bra ut for dem nå, argumenterer spisslegenden.

Foran lørdagens gigantoppgjør har de røde djevlene sju poeng å gå på til Liverpool. Derfor tror Solskjær en lokal profil kan være nøkkelen til seier.

– I fjor måtte vi slå dem. I år er vi fornøyde med uavgjort, og Liverpool må vinne. Da kan vi få en mer åpen kamp enn vanlig, og det kan by på muligheter for Rashford, spår han.

De største klubbene i England

Selv spilte kristiansunderen i elleve nordvest-derby, og scoret tre mål. Best husker han vinnermålet fra FA-cupen i 1999, der hele sju nordmenn var i troppen.

– Den kampen må bli mitt beste minne. Hvis du ikke har blitt godkjent av supporterne før det, blir du det hvert fall etter du har scoret vinnermålet på overtid, forklarer han.

Av kampene han spilte mot erkerivalen, vant han fem kamper og spilte uavgjort én gang. Bare to av dem var på Anfield, der han var med å både tape og vinne.

Men han scoret aldri scoret på Liverpools hjemmebane.

– Borte på Anfield er en av de vanskeligste kampene. Noen ganger føler du at du har supporterne og tribunen over deg, men det kan slå begge veier. De 10-15 første minuttene er ekstremt viktige, fastslår han.

Betyr mer enn poengene

Solskjær forteller også hvor mye kampene betydde for Sir Alex Ferguson.

– For en Manchester United-spiller var det disse kampene du var nødt til å møte opp i. Misforstå meg rett – alle kamper var viktige – men under Ferguson avgjorde de store kampene om du skulle være en stallspiller, eller en som skal spille når United en gang kommer til en Mesterliga-finale igjen, forklarer han.

– Da Ferguson kom til United, var jobben å slå Liverpool, vinne serien og til slutt vinne flere seriemesterskap enn dem. Det klarte han.

Solskjær fikk virkelig merke hvor mye nordvest-derbyet betydde for den legendariske manageren da han var reservelagsmanager for de røde djevlene.

– I en av mine første kamper lå vi under mot Liverpool etter første omgang. I pausen banket Ferguson på garderobedøren, ga oss et par alvorsord og sa at dette er viktigere enn som så. Så snudde vi kampen. Enten det er guttelag, reservelag eller seniorlaget er du nødt til å slå Liverpool, konstaterer han.

Lørdag 13.30 er det duket for hatoppgjør på Anfield. Liverpool – Manchester United ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo!