KUNNE ENDT OPP I SUNDERLAND: Sunderland var i forhandlinger med Ajax om å kjøpe Zlatan i 2002, men gikk for Tore André Flo.
KUNNE ENDT OPP I SUNDERLAND: Sunderland var i forhandlinger med Ajax om å kjøpe Zlatan i 2002, men gikk for Tore André Flo. Foto: Scanpix/montasje

Tidligere Premier League-manager: – Forhandlet om å kjøpe Zlatan – gikk for Tore André Flo

Zlatan Ibrahimovic kunne endt opp i engelske Sunderland. Men manager Peter Reid valgte nordmannen Tore André Flo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Megastjernen Zlatan Ibrahimovic er tilbake i trening etter sin kneskade, og ble tidligere denne uken avbildet på Manchester Uniteds treningsfelt Carrington.

Det er ventet at 36-åringen er tilbake for fullt etter sin skade en gang på nyåret.

Men det er ikke bare Zlatans eventuelle comeback som skaper overskrifter i England om dagen.

Den tidligere Premier League-manageren Peter Reid har sluppet sin selvbiografi, og der avslører den 61 år gamle treneren at Zlatan Ibrahimovic kunne endt opp i Premier League-klubben Sunderland allerede i 2001.

VILLE HA ZLATAN: Peter Reid forteller at han ønsket Zlatan til Sunderland – men valget falt på Tore André Flo.
VILLE HA ZLATAN: Peter Reid forteller at han ønsket Zlatan til Sunderland – men valget falt på Tore André Flo. Foto: Apichart Weerawong

– Jeg likte hans fysikk og teknikk. Jeg forsøkte og forsøkte, også da han var i Malmö, men den gang gikk han til Ajax. Vi spilte på Roker Park, og akkurat da var det ingenting som fristet ham til å komme til Sunderland, forteller Peter Reid i boken, ifølge The Daily Mail.

– Hentet Flo fremfor Zlatan
Ett år senere, da Zlatan Ibrahimovic slet benken i Ajax, var imidlertid supersvensken nær en overgang til Sunderland.

– Da Zlatan spilte i Ajax hadde vi flyttet til Stadium of Light, og jeg reise til Nederland og hadde et møte. Jeg trodde at jeg hadde sjansen, men nei, forteller Reid.

Den tidligere Sunderland-manageren forteller videre at Sunderland derfor valgte å hente nordmannen Tore André Flo fra skotske Rangers for rundt 82 millioner kroner.

Flo ble imidlertid ikke den suksessen Sunderland hadde håpet på.

Etter kun én sesong og 29 kamper og fire mål totalt for klubben, ble Norges tidligere landslagsstjerne solgt videre til italienske Siena.

Ble solgt til Juventus to år senere
Zlatan ble værende i Ajax, og i 2004 ble han solgt videre til italienske Juventus for 150 millioner kroner. Resten er historie.

– Vi la inn et bud på seks millioner pund for Zlatan, noe som var en helt grei sum. Men Ajax ville ha mer. Jeg så bare Zlatan gå forbi meg i Amsterdam og han lo, men jeg fikk aldri sjansen til å snakke med Zlatan direkte, forteller Peter Reid.

Peter Reid tilbrakte sju sesonger som manager i Sunderland. Han var også innom klubber som Manchester City, Leeds, Coventry og Plymouth – samt klubber i Thailand og India – i løpet av sin karriere.