Ler seg i hjel av Souness: – Han skrev det for å havne i avisene igjen

Manchester Uniteds keeperlegende Peter Schmeichel bare ler av påstandene om at dansken er Liverpool-supporter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool – Manchester United lørdag fra kl. 12.45

Liverpools tidligere manager Graeme Souness har gitt ut bok. Der hevder skotten at Manchester Uniteds keeperlegende Peter Schmeichel var Liverpool-supporter, og nære ved å signere for klubben.

– Ron Yeats, sjefsspeideren vår, fortalte meg at det var en ung, dansk keeper – Peter Schmeichel – som var Liverpool-fan og villig til å betale selv for reise og hotell dersom han fikk trene med oss, skriver Souness.

FÅR SVAR PÅ TILTALE: Graeme Souness.
FÅR SVAR PÅ TILTALE: Graeme Souness. Foto: Nicolas Asfouri

– Jeg prøvde å erstatte Bruce Grobbelaar, noe som viste seg å by på problemer. I tillegg hadde jeg nettopp signert David James, så jeg tenkte at jeg kunne klare meg uten en uerfaren keeper, forklarer han.

Ler av påstandene i boken
Disse påstandene får Peter Schmeichel til å trekke på smilebåndet.

For overfor TV 2 Sporten avviser den tidligere keeperkjempen, som vant Premier League fem ganger, FA-cupen fire ganger og Mesterligaen én gang med Manchester United, uttalelsene fra Souness som det reneste sludder.

– Nei, nei, nei. Jeg har aldri vært Liverpool-fan og jeg kommer aldri til å bli Liverpool-fan. Men på 1980-tallet hadde Liverpool en danske, Jan Mølby, og da heiet jeg litt på ham. Men i ligaen har det alltid vært Manchester United, slår Peter Schmeichel fast overfor TV 2 Sporten.

Dansken bekrefter imidlertid påstandene om at han fikk tilbud fra Liverpool i tidlig på 1990-tallet.

– I 1990 kom de med et bud på meg, og på det tidspunktet spurte Brøndby meg om jeg var interessert. Manchester United var også inne i bildet da, men Brøndby krevde for mye penger. Men jeg snakket med Ferguson og visste at han ville komme tilbake med et nytt bud. Derfor ventet jeg et år og gikk til United ett år senere. Hvis jeg hadde vært Liverpool-supporter, så hadde jeg jo gått til dem året i forveien, konkluderer han.

– Det er fullstendig usant
Schmeichel benekter også påstandene i Souness’ bok om at keeperen ville betale reise og opphold selv for å trene med Liverpool.

– Souness skriver i sin bok at jeg ville betale for min egen reise. Det er heller ikke riktig. Jeg leser historien her at Ron Yeats hadde fortalt ham om en ung dansk målmann som ville betale selv for å komme til Liverpool. Det er fullstendig usant, fastslår Schmeichel.

– Men historien gjorde jo at Souness havnet i avisene igjen, ler han.