FAVORITT: Helene Olafsen får skryt av dansepartneren Jørgen Nilsen. Foto: TV 2.
FAVORITT: Helene Olafsen får skryt av dansepartneren Jørgen Nilsen. Foto: TV 2.

– Hun har mest skader av alle men klager ikke

Storfavoritt Helene Olafsen får skryt av sin dansepartner for at hun ikke klager på blåmerker og skrubbsår. Nå seiler hun opp som storfavoritt i Skal vi danse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helene Olafsen (27) kan skilte med ett VM-gull og to X-games sølv som profesjonell snowboarder.

Nå går hun for gull i Skal vi danse og forrige uke fikk hun 38 poeng sammen med dansepartner Jørgen Nilsen for deres sambadans. Paret har fått gode poengsummer av dommerne i høst og stortrives på parketten.

– Nå føler jeg at jeg har kommet over kneika og angrer absolutt ikke på at jeg ble med. Presset man har, det å utvikle seg som danser og knekke koder er gøy, sier hun.

Skadeplaget

Kontrasten mellom livet som snowboardkjører og danser er stor, men har også gitt Helene endel fordeler. Hun har vært gjennom en rekke skader i løpet av karrieren og hadde fem kneskader på seks år.

– Jeg tror idrettsutøvere er vant til å ha det vondt så vi snakker ikke så mye om blåmerker og skrubbsår. «Vondter» er en del av pakka i Skal vi danse, sier Helene Olafsen til TV 2.

– Klager lite

Dansepartner Jørgen Nilsen utfordrer Helene konstant på dansegulvet, og kaster henne opp og ned i alle retninger. Han er mektig imponert over Helenes innsats og lite klaging.

– Ut av alle som er her så virker hun minst skadet. Hun er den som er best trent og har flest skader, men jeg hører aldri noen klager fra henne. Hun er litt gal og når vi gjør løft så sier hun bare kjør på, forteller Jørgen Nilsen.

Rivalisering

Konkurransen tilspisser seg i Skal vi danse og Helene Olafsen kjenner på rivaliseringen med de andre deltagerne.

– Etter at vi har meldt oss på i toppen så kjenner jeg at konkurranseintinktet i meg våkner og at det spisser seg til inn mot lørdagene.

– Hvem ser du på som din største utfordrer?

– Cengiz er helt klart en soleklar favoritt, avslutter Helene.