SPENT: August Dahl er spent før fredagens liveopptreden i The Voice.
SPENT: August Dahl er spent før fredagens liveopptreden i The Voice. Foto: Birgitte Thorshaug Kristiansen / TV 2

The Voice-August: – Bestemte meg for å melde meg på dagen etter jeg røk ut av Idol

August Dahl (22) kom til semifinalen i Idol i fjor. Nå er han klar for livesendinger i The Voice.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De innledende rundene av The Voice er over, og fredag kveld står ti håpefulle deltakere fra Team Lene og Team Yosef klare for å opptre på direktesendt TV.

Blant Yosefs deltakere finner vi August Dahl (22) fra Oslo. Til tross for at han kom til semifinalen og livesending i Idol så sent som i fjor, kjenner han likevel på nervene foran fredagens opptreden.

– Jeg fikk jo bare vært med på én live. Så jeg er ikke sånn kjempeselvsikker på at jeg går videre. Ting er helt annerledes nå. Risikoen er hundre ganger høyere og presset er tusen ganger så høyt. Jeg vil si at det er en veldig annen følelse å gå ut på scenen i The Voice, sier han til TV 2.

– Et ekstremt konkurranseinstinkt

Dahl er dog sikker på at mye har skjedd med ham som sanger etter at han måtte forlate Idol-sirkuset.


– Jeg var veldig urutinert. Det hadde bare gått et år eller to hvor jeg hadde sunget foran andre, og da var det mye rart med stemmen, forklarer han.

Da han ble utsendt av dommerne, var han klinkende klar på at han ville prøve en gang til.

– Jeg har et ekstremt konkurranseinstinkt – det er helt latterlig! Jeg bestemte meg dagen etter at jeg røk ut at jeg skulle tilbake på noe sånt. Dette var ikke sisteinntrykket folk skulle få av meg, konstaterer Dahl.

Hektisk tilværelse

Som sagt så gjort. Nå pendler 22-åringen mellom Trondheim og Oslo, og veksler mellom livet som sivilingeniørstudent og The Voice-artist.

– Jeg har veldig mye på tapetet. Jeg har to deltids undervisningsjobber på NTNU i tillegg til studiet, så jeg reiser opp mandag kveld og underviser tirsdag og onsdag, også er det ned igjen onsdag kveld for prøver på torsdager og live på fredag, forklarer han.

«BESTEMAMMA»: August Dahl setter stor pris på alle stundene han får med bestemor. Foto: privat
«BESTEMAMMA»: August Dahl setter stor pris på alle stundene han får med bestemor. Foto: privat

Innimellom rekker han likevel å bruke tid med en av sine favorittpersoner: Sin 90 år gamle bestemor, populært kalt «Bestemamma».

– Vi tilbringer mye tid sammen, og det er et forhold vi har hatt veldig lenge. Hun er ei kruttønne av ei dame som skyter fra levra, og som potensielt er en av mine beste venner på mange måter. Det til tross for at hun er født tjue år før krigen, sier han og ler.

Instagram-bestemor

Bestemor er også blitt litt kjendis på Augusts Instagram-konto.

– Det er ett eller annet med Bestemamma. Hun har ikke lyst til å bli kjent overhodet, men hun har et latent instinkt når kameraet kommer opp i ansiktet hennes at hun vet akkurat hva hun skal gjøre. Hun leverer hver gang. Jeg trenger ikke å iscenesette noen ting, sier han før han legger til litt undrende:

– Jeg blir litt usikker på om folk stemmer på meg eller henne i blant!

Mentorkonkurranse

Dessuten har han veldig respekt for bestemor. Det er mulig Yosef Wolde-Mariam får konkurranse om mentorrollen.

– Hun er en slags mentor på en måte. Du tar til deg ting fra folk som har opplevd mye. Når hun prater og gir meg råd, så holder jeg kjeft, sier August bestemt.

Men 22-åringen er svært fornøyd med The Voice-mentoren også.

– Yosef er helt rå! Det jeg tenker på at jeg kanskje burde justere på, det sier han ifra om uten at jeg trenger å si noe som helst. Vi er et radarpar, vil jeg si!

Neineinei nå er bestemamma ute og lufter trusler igjen!! La oss for guds skyld unngå RABALDER på fredag

Et innlegg delt av August Dahl (@augusthdahl)

Populær ungkar

Med rampelyset kommer også fans og... friere. Det har også August fått merke.

– Det er jo et trøkk som følger med... Men jeg vet ikke, jeg føler det kommer i en tid hvor du lever i en boble, og da hadde det vært mer naturlig om man hadde funnet den rette som hadde vært i den samme bobla – og det har jeg ikke, bare så det er sagt, skyter han fort inn.

Han avviser ikke tanken på at en kjæreste hadde vært koselig, men stresser ikke.

– Jeg tar ting med knusende ro. Jeg lever i en tid nå hvor jeg bare må ha det gøy, og da kan jeg heller henge med bestemor og spise de kjøttkakene. Da trenger jeg ikke flere kvinnfolk i mitt liv, sier han spøkefullt.

Fredag klokken 19.30 ser du August Dahl i aksjon i The Voice klokken 19.30 på TV 2.