Skadet hodet under innspilling – nå trekker Mats seg fra Farmen

Mats Beylegaard Brennemo (28) fikk hjernerystelse etter en ulykke på Farmen-gården. Etter at han ble anbefalt av legen å reise hjem, valgte han å trekke seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mats Beylegaard Brennemo (28) velger å trekke seg fra Farmen i søndagens episode av realityserien.

Til de andre deltakerne forteller han at fortsatt føler seg dårlig på grunn av hjernerystelsen som han fikk etter at han skadet hodet, og at han derfor har bestemt seg for å reise hjem.

Deretter heiser de det røde flagget på Farmen-gården.

Se videoen av at Mats trekker seg øverst i saken.

Ulykke

I onsdagens episode fikk seerne se at Brennemo hadde blitt utsatt for en ulykke på gården. Han fikk en tung lem fra en skjenk i bakhodet, og det blødde kraftig fra kuttet.

28-åringen har tidligere fortalt til TV 2 at skaden gjorde veldig vondt, men at han likevel fortsatte arbeidet på gården samme dag.

HJERNERYSTELSE: Mats Beylegaard Brennemo (28) var tre uker på Farmen-gården før han trakk seg. Foto: Espen Solli/TV 2
HJERNERYSTELSE: Mats Beylegaard Brennemo (28) var tre uker på Farmen-gården før han trakk seg. Foto: Espen Solli/TV 2

Dagen etter ulykken ble han undersøkt av en lege, som konstaterte at han hadde pådratt seg en mild hjernerystelse. Legen mente at hjernerystelsen ville gå over etter et par dager, har Brennemo tidligere fortalt til TV 2.

Men Brennemo ble ikke bedre, og han slet med både svimmelhet, kvalme og hodepine.

– Jeg prøvde å gjøre det beste ut av det, men jeg ble veldig dårlig etter at jeg hadde jobbet på gården. Til slutt så orket jeg ikke å gjøre stort, sier han.

Hjernerystelse

Tre dager etter ulykken fikk Brennemo tilsyn for andre gang av en lege, som konstaterte at symptomene hadde blitt verre og at det var en alvorlig hjernerystelse han hadde pådratt seg, forteller han.

Brennemo ble anbefalt av legen å reise hjem, og neste dag besluttet han at han ville trekke seg fra innspillingen.

– Jeg slet med motivasjonen, siden jeg ikke fikk bidratt til ukesoppdraget og det sosiale slik jeg ønsket. De andre deltagerne anbefalte meg å ta vare på helsen min. Det var ikke så lett med lite søvn, lite mat og mye stress der inne, så etter å ha gått med hjernerystelsen i fem dager, bestemte jeg meg for å reise hjem, sier han.

– Det var et tung valg. Jeg følte at jeg sviktet både meg selv og de jeg fikk god kontakt med inne på gården. Både Trym og Amalie sto meg nærme, sier han.

Motiverer deltagerne til å fortsette

TV 2s pressekontakt for Farmen, Alex Iversen, forteller at produksjonen også hadde forståelse for at Brennemo valgte å trekke seg.

– Mats fikk oppføling av lege etter at han slo seg. Legen vurderte skaden som kanskje en mild hjernerystelse. Vi prøver alltid å motivere deltager til å fullføre oppholdet på normal måte, men når Mats fortsatte å føle seg uvel, syntes vi det var forsvarlig at han valgte å trekke seg fra Farmen, sier Iversen.

Brennemo er ikke den første som trekker seg fra årets Farmen-sesong. Allerede etter én uke på Farmen-gården valgte Thale Myhre (24) å reise hjem fra TV-innspillingen, fordi hun følte seg fysisk og psykisk nedbrutt.

TV 2 ønsker ikke å dele noen detaljer om hva som kommer til å skje videre i Farmen, nå som to deltakere har trukket seg i løpet av de første ukene.

– Farmen fortsetter som vanlig, er Iversens kommentar.

Angrer ikke

Etter at Brennemo forlot Farmen-gården, var han sykemeldt i nesten to uker før han var tilbake i jobben som salgsleder i et firma i Oslo.

Nå har det gått omtrent to måneder siden Brennemo forlot Sandvika gård utenfor Arendal. Han er fortsatt sikker på at han tok riktig valg da han trakk seg fra realityserien.

– Jeg har hele tiden vært sikker på at avgjørelsen jeg tok var riktig, siden det tok omtrent ti dager etter ulykken før jeg var oppe og gikk. Jeg har aldri angret på beslutningen, sier han.

28-åringen forteller at han ser tilbake på Farmen-oppholdet som en kjempeopplevelse, men at det var tøft både mentalt og fysisk.

Han innrømmer at særlig kostholdet var en utfordring. I løpet av de tre ukene gikk han ned mye i vekt.

– Det var tøft med maten, og jeg gikk ned 11 kilo på de tre ukene. Da jeg kom hjem og så at det var så mye, ble jeg sjokkert. Jeg skjønte ikke hvor kiloene hadde blitt av. Maten vi fikk var god, men porsjonene var veldig små i forhold til det jeg er vant til, sier han.

Romanserykter

I løpet av sine tre uker på Farmen har Brennemo fått mye oppmerksomhet for sin angivelig romanse med Amalie Snøløs (21).

Men det er ingen romantiske følelser mellom paret nå, ifølge Brennemo.

– Det blir en boble når vi er inne på gården. Jeg og Amalie er først og fremst veldig gode venner, og vi var en god støtte for hverandre der inne. Hun er ei flott jente, og vi kommer nok til å holde kontakten videre, sier han.

Manglende gårdskunnskaper

Han har også måttet tåle mye fokus på sine manglende gårdskunnskaper. 28-åringen visste blant annet ikke hvordan en høne skulle slaktes, og i grønnsakshagen skortet det på kunnskap.

– Jeg skulle gjerne vært foruten den ene kommentaren om slaktingen. Det var ikke helt bra. Av og til kan jeg snakke før jeg tenker, sier Brennemo om hans forslag om å ribbe hønene og henge dem opp til tørk før de ble slaktet.

Han har ingen planer om å bytte ut Oslo-livet med en tilværelse på en gård.

– Jeg føler at jeg bør lære litt mer om gårdsdrift, men jeg kommer nok ikke til å kjøpe meg en gård med det første, sier han.

Brennemo er den fjerde deltakeren som forlater Farmen 2017. Forrige uke måtte Vidar Helseth (38) reise hjem etter at han tapte tvekampen, og noen dager tidligere trakk Thale Myhre (24) seg fra TV-innspillingen. Første uke var det Line Suomalainen (55) som måtte forlate gården.

Se «Farmen» på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.