Straffehelten med pengestikk til rivalen

I går senket hun storfavoritten Vipers. I dag var Celine (24) på jobb på hjerteavdelingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vipers Kristiansand måtte tåle sesongens første poengtap i eliteserien håndball da Tertnes seiret 26-25 i Haukelandshallen onsdag.

Hjemmelaget vant etter at Celine Sivertsen (24) satte inn to straffekast i kampens siste halvminutt, det siste da det sto igjen to sekunder.

– Var ikke forventet
Sivertsen, som til daglig jobber som sykepleier på hjerteavdelingen på Haukeland Universitetssykehus, har fått mange hyggelige meldinger etter sjokkseieren.

– Jeg har gått med et konstant smil om munnen. Jeg har fått masse meldinger. Det er veldig stas, og det er også kjekt å få litt oppmerksomhet rundt laget, sier hun, og legger til:

– Vi er et ungt lag og kan variere veldig i prestasjonene. Å prestere en hel kamp mot et lag som Vipers var ikke forventet.

Sivertsen scoret seks mål og ble kåret til Tertnes' beste spiller.

– Den siste straffen var ikke den verste å ta. Det var straffen på 24-24. Før den siste straffen følte jeg vi nesten hadde tatt en seier ved å ta poeng mot Vipers. Straffen før var verre. Da var det uavgjort, og vi kunne få en smell tilbake. Men den satt greit. Da hadde jeg en god følelse før den siste straffen, forteller hun.

– Suveren arbeidsplass
24-åringen har jobbet i en 75 prosents stilling på Haukeland Universitetssykehus de siste to årene. Før årets sesong gikk hun ned i 60 prosent for å klare å kombinere sykepleierjobben med elitehåndball. På jobben stikker hun ikke bare pasienter. Sivertsen passer på å sende et lite stikk i retning Vipers også.

– Man blir ikke rik av å spille håndball i Norge, med mindre man spiller i Vipers. Vi andre må gjøre litt ved siden av, smiler hun.

Sivertsen trives svært godt på sykehuset.

– Det er en suveren arbeidsplass. Det er fart, spenning og travle hverdager med gode kolleger. Det er et stort lag dette også. Å jobbe med mennesker er veldig kjekt, sier hun.

Tertnes ligger på 2. plass i Eliteserien etter fem kamper, to poeng bak Storhamar. Neste onsdag venter nettopp Storhamar i det som blir en skikkelig toppkamp. Seieren mot Vipers har gitt Tertnes-jentene en real selvtillitsboost.

– Det gir oss troen på at vi kan klare det meste. Vi kan slå alle i denne serien. Det er veldig jevnt. Jeg har tenkt at Vipers er laget som kommer til å kjøre over alle og at det blir jevnt fra 2. plass og ned. Jeg tror fortsatt Vipers kommer til å vinne de fleste kampene, men man må huske på at det er et lag med mange nye spillere, sier hun.

Foreløpig tror hun ikke Tertnes kan blande seg inn i gullkampen.

– Vi har lyst til å være i topp fem. Vi ligger godt an foreløpig.